Kék hírek

2015.11.18. 10:49

Húsvágó bárddal támadt az idős asszonyra egy fiatal férfi

A zalai férfi betört a nő házába, tojást, alkoholt és kávét zsákmányolt. Az asszony azonban felébredt a zajra, ekkor támadta meg a 22 éves férfi.

Vádat emelt emberölési kísérlet miatt a Zala Megyei Főügyészség egy 22 éves férfi ellen, aki betörés közben húsvágó bárddal támadt egy idős asszonyra annak otthonában - tájékoztatta a főügyészség szerdán az MTI-t.

A már többször is büntetett, jelenleg is felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt álló férfi májusban tört be Lentiben egy 85 éves asszony otthonába. Az erősen ittas férfi a családi ház nyári konyhájában magához vett ötven tojást és két doboz sört, majd a lakóházba is behatolt, ahol három liter bort és három csomag kávét szedett össze.

A zajokra felébredt az egyedül élő idős asszony, akire a férfi a konyhaszekrényből kivett húsvágó bárddal támadt, pénzt követelve a nőtől. Mindeközben több ütést mért az asszony fejére, és a szobába menekülő idős embert addig ütlegelte a bárddal, amíg az el nem vesztette az eszméletét.

A támadó ezután magához vette a már összekészített dolgokat és az asszony pénztárcájából kivett háromezer forintot, majd ezekkel elmenekült a helyszínről. Ruháit később egy vödörben elégette.

A megtámadott nő nyílt koponyacsonttörés és több más súlyos sérülése miatt életveszélyes állapotban került kórházba, orvosi ellátás hiányában belehalt volna sérüléseibe - jelezte a főügyészség.

A férfi ellen nyereségvágyból, idős kora miatt csak korlátozottan védekezni képes személy ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!