Kék hírek

2015.09.07. 16:04

Együtt: Magyarország fogadjon be 15 ezer menekültet!

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja azt követeli, hogy Magyarország az idén 10 ezer, jövőre pedig 5 ezer menekültet fogadjon be önkéntesen és tartósan.

Szigetvári Viktor, az ellenzéki párt elnöke hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Magyarország ugyan homogén ország, de szüksége van arra, hogy új munkavállalókat szerezzen, amivel fenntarthatóvá teheti nyugdíj- és szociális rendszerét. 

Magyarországnak emellett erkölcsi kötelessége is a menekültek befogadása, hiszen jelenleg "minden jóérzésű magyar ember szégyenkezni kényszerül Orbán Viktor és a Fidesz-kormány elmúlt heti tevékenysége miatt" - tette hozzá az Együtt vezetője. 

Kiemelte, Magyarországnak erején felül kell menekültkvótát vállalnia, majd jövőre Budapestnek és a megyéknek egyenként 750 embert kell tudnia befogadnia emberi, a többségi társadalom számára is biztonságot sugárzó módon, "nem büntetőtáborokban, nem hideg sátortáborokban", hanem az Ausztriában látottakhoz hasonló átmeneti létesítményekben. 

Szigetvári Viktor jelezte, az Együtt javaslatait határozati indítványban is a parlament elé terjeszti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!