Kék hírek

2015.07.18. 08:31

Több per is indult a köröndi tűz miatt

A katasztrófavédelem szerint a tavalyi tűzvészt egy viharban megrongálódott tető javításakor szakszerűtlenül használt nyílt láng okozta. A munkások ellen eljárás folyik.

Egy viharban megrongálódott tető javításakor szakszerűtlenül használt nyílt láng okozta a Kodály köröndi palota tavaly nyári megsemmisüléséhez vezető tűzvészt a katasztrófavédelem szerint - írta szombati számában a Népszabadság, amely szerint a tűzeset kapcsán több per is indult.

A lap a BRFK tájékoztatására hivatkozva azt írta: szakértők bevonásával még mindig tart a tűzvész előtt a tetőn dolgozó munkások egyike ellen a közveszélyokozás gyanújával egy éve indult eljárás.

A társasház bíróság elé vitte a katasztrófavédelem jelentését, szakértőjük szerint a tűz okainak kiderítésekor nem végezték el az ilyen mérvű pusztítást okozó tüzek után kötelező valamennyi vizsgálatot, helyette abból indultak ki, hogy ha nyílt lángot használtak a tetőn, biztos az okozta a tüzet.

Perben áll a társasház és másodrendű alperesként az önkormányzat az épület biztosítójával, mivel az a szerződésre hivatkozva építési munkálatokkal okozott kárért nem vállal felelősséget.

A lap felidézte: az önkormányzat a tűzvész óta 35 millió forintot költött a ház lakóinak lakhatási támogatására, és további 260 milliót még közvetlenül a tűzvész után az életveszély elhárítására.

Az otthonukból kiköltözni kényszerült lakók szeptember végéig számíthatnak még az önkormányzat anyagi támogatására. Utána, akinek a lakása alkalmas rá, visszaköltözhet, a többieknek pedig legfeljebb piaci alapon tudnak bérlakást felajánlani Terézváros meglévő lakásaiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!