Kék hírek

2015.07.06. 14:03

Rendőrökre támadt egy 32 éves nigériai férfi

A férfit gyorsított eljárásban állították bíróság elé.

Hat hónap - egy év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy 32 éves nigériai férfit, aki három hete rátámadt a vele szemben intézkedő rendőrökre - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

[namelink name="Ibolya Tibor"] ismertette: június 14-én hajnalban a kerületi rendőrkapitányság egyenruhás rendőrei kimentek egy VIII. kerületi, Nap utcai lakáshoz, miután több telefonbejelentés érkezett arról, hogy az ott lakó, nigériai állampolgárságú férfi hangosan veszekszik volt élettársával, illetve bántalmazza a nőt.

Az intézkedés során a rendőrök többször felszólították a lakásban tartózkodó férfit, hogy nyissa ki az ajtót és igazolja magát, illetve közölték vele azt is, hogy bűncselekmény elkövetése miatt előállítják a kerületi rendőrkapitányságon.

A nigériai férfi azonban ennek nem tett eleget, hangosan kiabált, szitkozódott és vitatkozott a rendőrökkel. Csak azután nyitotta ki az ajtót, hogy közölték vele, tűzoltókat hívtak a biztonsági rács kifeszítéséhez. Ekkor nagy lendülettel kilépett a lakásból és két kézzel félrelökte a közvetlenül előtte álló két rendőrt. Ezután a mögöttük álló rendőr törzsőrmestert megpróbálta megrúgni, ezt annak rendőr társai akadályozták meg úgy, hogy a támadót a földre vitték és megbilincselték.

A férfi a jogszerű testi kényszernek is hevesen ellenállt, a bilincselésnek is ellenszegülve próbálta megütni, megrúgni az őt lefogó rendőröket, majd már felállva a hátával nagy erővel a falnak taszította a mögötte lévő egyik rendőrt.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!