Kék hírek

2014.12.23. 16:43

˝Add ide az órát, vagy megszurkállak!˝ - mondta a 15 éves fiú

A rendőrök néhány órán belül elfogták a fenyegetőző fiatalkorút. Rablással gyanúsítják.

Munkatársunktól

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság eljárást folytat rablás és orgazdaság gyanúja miatt egy 15 éves budapesti fiú és 17 esztendős társa ellen - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a 15 éves gyanúsított december 20-án 14 óra körül Szigetszentmiklós egyik utcájában odalépett a sértett elé, megragadta a karját és egy vékony tárgyat szorított az oldalához. A fiatalkorú fiú útját állta a sértettnek és megfenyegette azzal, hogy megszurkálja, ha nem adja át az értékeit. A sértett ekkor odaadta a gyanúsítottnak a karóráját és a mobiltelefonját. Ezt követően a megfélemlített fiú elfutott a helyszínről, miközben a gyanúsított tovább fenyegette.

A bejelentést követően a szigetszentmiklósi rendőrök néhány órán belül azonosították a rablással gyanúsítható 15 éves fiút. A fiatalkorút a rendőrök még a bűncselekmény elkövetésének napján – éjfél körüli időben – egy szigetszentmiklósi házban elfogták és előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte és elmondta, hogy a telefont 17 éves társával közösen egy budapesti piacon eladták és a kapott készpénzt elosztották egymás között.

A nyomozók orgazdaság gyanújával hallgatták ki a mobiltelefon eladásában közreműködő 17 éves szigetszentmiklósi fiút.

A rendőrök az eltulajdonított telefonért kapott készpénzt lefoglalták, valamint a 17 éves gyanúsított hozzátartozójánál megtalálták a sértett karóráját is, melyet szintén lefoglaltak.

Az illetékes bíróság december 23-án elrendelte a fővárosi gyanúsított házi őrizetét. A két fiatalkorú ellen a további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le - olvasható a police.hu-n.

(Leadképünk illusztráció - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában