Kék hírek

2014.11.29. 13:37

MSZP: Lázár összekeveri a közszolgálatot a rabszolgasággal

Az ellenzéki párt szerint fenyegető a fizetetlen minisztériumi túlmunka.

Az MSZP szerint az embereknek most kell felemelniük a hangjukat a Miniszterelnökségen bejelentett fizetetlen túlmunka ellen, különben hamarosan mindenki hasonló helyzetben találhatja magát.

[namelink name="Bangóné Borbély Ildikó"], az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt is mondta, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János összekeveri a közszolgálatot a rabszolgasággal, "fenyegetéseivel" pedig tönkreteszi a tárcánál dolgozók családi életét.

Az MSZP jól tudja, hogy ez csak egy kísérleti terv - jegyezte meg a politikus, aki szerint a kabinet a mostani lépéssel azt is vizsgálhatja, milyen megtakarítást érhetne el, ha szélesebb körben bevezetné a 10-12 órás munkanapokat.

"A korrupt kormány már az emberek bérét akarja meglopni" - fogalmazott Bangóné Borbély Ildikó, szerinte ugyanis az így megspórolt pénzt a "haverjai" között osztaná fel ez a kabinet.

Az ellenzéki politikus bejelentette, az MSZP kész jogi segítséget nyújtani a fizetetlen túlmunka miatt távozó közszolgáknak, továbbá mindenkinek azt üzeni, az internetadó ügyéhez hasonlóan próbálja ebben a kérdésben is meghátrálásra késztetni a kormányt.

A Magyar Nemzet kedden írt arról, hogy értesüléseik szerint tízórás munkarendre állhat át több minisztérium, illetve háttérintézmény is. Közölték: a Lázár János vezette Miniszterelnökségnél már eddig is napi tíz órát dolgoztak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI-hez aznap eljuttatott közleményében úgy reagált: a Miniszterelnökség a kormány munkájának összehangolásáért, döntéseinek előkészítéséért és végrehajtásáért felelős szervezetként a magyar közigazgatási rendszer egyik legfontosabb, legnagyobb felelősségű intézménye.

[namelink name="Lázár János"] megjegyezte: minden munkatársával együtt a jövőben is azon dolgoznak - ha kell, akkor nem napi tíz, hanem tizenkét órán át -, hogy Magyarország Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő országa legyen. Aki ott dolgozik, tudja, hogy "elsősorban szolgálatot és nem munkát" vállal - szögezte le.

[namelink name="Kurucz Éva"] kormányszóvivő a Hír Tv-nek azt mondta: "amióta Lázár János előbb államtitkárként, majd miniszterként a miniszterelnökséget vezeti, azóta 7.30-tól 17.30-ig tart a munkaidő, ezt a munkavállalók megértették és elfogadták".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!