Kék hírek

2014.09.20. 16:58

10 méter magas gázoszlop tört fel Kiskunfélegyházánál - galéria

Megsérült egy 7 bar nyomású gázvezeték. A tűzoltók két vízsugárral védték a területet a robbanásveszélytől.

A gázszolgáltató szakemberei elzárták azt a vezetéket, amelynek meghibásodása miatt gázömlés keletkezett Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár között - tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat délután.

Krix Orsolya elmondta: a vezeték elzárása után a gázművek munkatársai kijavítják a sérült vezetéket, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

A referens korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a hét bar nyomású gázvezeték sérülése miatt tíz méter magas gázoszlop tör fel a földből Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár között.

A katasztrófavédelem korábban a vonatközlekedést is leállította Tiszaalpár és Kiskunfélegyháza között, de időközben újraindult a vasúti forgalom.

Korábban írtuk:

Megsérült egy hét bar nyomású gázvezeték, emiatt mintegy tíz méter magas gázoszlop tör fel a földből Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár között - közölte a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi szóvivő helyettese szombaton.

[namelink name="Krix Orsolya"] elmondta: a város hivatásos tűzoltói percek alatt kiértek a helyszínre, két vízsugárral védik a területet a robbanásveszélytől, és a közelben lévő tanyáról egy embert kimenekítettek.

Megsérült egy 7 bar nyomású gázvezeték Kiskunfélegyházánál. Fotó: MTI (galéria)


A gázszolgáltató szakemberei jelenleg is dolgoznak az eddig ismeretlen okból keletkezett hiba elhárításán, ehhez csökkentették a nyomást a sérült vezetékben. A javítás idejére a Szolnok-Kiskunfélegyháza vasútvonal érintett szakaszán átmenetileg szünetel a közlekedés - tette hozzá Krix Orsolya.

Újraindult a vasúti forgalom Tiszaalpárnál

Ismét járnak a vonatok Tiszaalpár és Kiskunfélegyháza között szombat délután, miután a gázkitörés elhárításán dolgozó katasztrófavédelem engedélyezte a vonatforgalom újraindulását - tájékoztatott a Mávinform sajtóügyeletese.

[namelink name="Kavalecz Imre"] felidézte, hogy az intézkedés miatt a Kiskunfélegyháza - Lakitelek - Szolnok vonalon késtek a szerelvények, illetve Tiszaalpár és Kiskunfélegyháza között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője korábban azt közölte az MTI-vel, hogy megsérült egy hét bar nyomású gázvezeték, emiatt mintegy tíz méter magas gázoszlop tör fel a földből Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár között.

Krix Orsolya elmondta: a tűzoltók vízsugárral védik a területet a robbanásveszélytől, és a közelben lévő tanyáról egy embert kimenekítettek.

A gázszolgáltató szakemberei is dolgoznak a hiba elhárításán - tette hozzá a referens.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában