Kék hírek

2014.07.01. 19:08

Osztrák tizenéves holttestére bukkantak Magyarországon

A 16 éves fiú holtteste egy műanyag zsákban volt.

Egy osztrák tizenéves holttestére bukkantak osztrák nyomozók a magyar-osztrák határ közelében, Szentgotthárd-Rábafüzesnél egy műanyag zsákban - közölte kedden a grazi ügyészség szóvivője.

Hans Jörg Bacher elmondta, hogy szinte biztosan annak a 16 éves karintiai fiúnak a földi maradványait találták meg, akit június 22-én gyilkolhattak meg egy grazi lakásban.

A hatóságok feltételezése szerint egy tizenhat éves fiú a lakásban tartott összejövetel alkalmával, valószínűleg kábítószer hatása alatt fegyverrel kényszerített egy vele egyidős fiút, hogy erőszakoljon meg egy tizennégy éves lányt. A kényszerített fiú ezután bosszúból fegyvert ragadott, és lelőtte a kényszerítőt. A gyanú szerint ezután a fiú és nagyapja a holttestet a fiú anyjának a kocsijában a rábafüzesi határátkelőnél a határ magyar oldalára szállította, majd ott elásta.

A fiatalt és a nyomok eltüntetésében segédkező nagyapát a hét végén előzetes letartóztatásba helyezték a hatóságok.

A történteket egyelőre nem erősítette meg az osztrák ügyészség, mivel a gyanúsítottak elbeszélései néhány egymásnak ellentmondó részletet is tartalmaznak. A fiatal lány kihallgatása azonban egyelőre várat magára, mivel a sokkos állapotban lévő áldozat jelenleg pszichiátriai kezelés alatt áll.

Az ügyészség egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, hogy a fiatalok a bűncselekmények idején kábítószer hatása alatt álltak.

Az osztrák nyomozók a nagyapa segítségével már napok óta keresték a fiatal földi maradványait a határátkelő térségében. Kedden a tizenéves fiú útmutatásait követve, a magyar hatóságok közreműködésével, valamint egy grazi törvényszéki orvos szakértő jelenlétében újra átkutatták a területet, ekkor bukkantak a holttestet rejtő zsákra, az osztrák határtól légvonalban mindössze egy kilométerre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!