Kék hírek

2014.06.18. 16:05

Robbanótestek kerültek elő Simontornyán

A tűzszerészek megsemmisítik a világháborús gránátokat.

Rossz állapotban került elő az a két világháborús gránát, amelyet szerdán találtak Simontornyán, ezért a közelben megsemmisítik őket a tűzszerészek. Az útzárat feloldották, az emberek visszatérhetnek otthonukba - tájékoztatott a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

[namelink name="Várkonyi Melinda"] főhadnagy elmondta: két 82 milliméteres szovjet aknavetőgránát került elő árokásás közben a Tolna megyei településen. A gránátokat kilőtt állapotban találták meg, és előkerült még egy gyújtószerkezet is.

A robbanótestek annyira rossz állapotban vannak, hogy nem lehet szállítani őket, hanem a közelben - az önkormányzat által kijelölt területen - semmisítik meg a tűzszerészek.

A rendőrség előzőleg a közelben lévő 25 családi házat kiürítette, és egy szakaszon lezárta a 64-es számú főutat, illetve a gyalogosforgalmat is korlátozta. A zárlatot azóta feloldották - mondta Várkonyi Melinda.

Korábban írtuk:

Feltehetően két aknavető gránát került elő a Tolna megyei Simontornyán szerda délután, emiatt egy szakaszon lezárták a 64-es számú főutat - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

[namelink name="Várkonyi Melinda"] ismertetése szerint árokásás közben találták a robbanótesteket. A rendőrség egy kilométeres szakaszon lezárta a főutat, a forgalmat elterelték, emellett a gyalogosforgalmat is korlátozzák 500 méteres sugarú körben. A közelben lévő 25 családi házat is kiürítik - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!