Kék hírek

2014.05.16. 08:54

Két évet kaphat a kutyagyilkos dajka

Már nem ismeretlen tettes ellen nyomoznak, a rendőrség meggyanúsította a nőt, aki az ötödik emeletről a mélybe hajította kutyáját.

Letöltendő börtönt is kaphat az az óvodai dajka, aki dühében kidobta lakása ablakán Jack Russell-terrier kutyáját - írja a Bors.

Az állatvédők szerint az asszonynak nemcsak állatkínzásért, hanem garázdaságért is felelnie kell, hiszen az esetnek voltak szemtanúi, akikben megbotránkozást válthatott ki a kegyetlen tett.

A Bors megkeresésére a BRFK sajtóosztálya megerősítette: a hölgyet meggyanúsították, és beismerő vallomást tett. Cselekményét azzal indokolta, amit már korábban is elmondott: a kutya megharapta a kislányát.

[namelink name="Schreiter Katalin"], az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársa elmondta, az állatkínzás és a családon belüli erőszak között szoros összefüggés lehet.

- Egyik mottónk így szól: ahol állatot bántanak, ott az ember is veszélyben van – mondta a Borsnak Schreiter. Hozzátette, Ritka, hogy egy nő bántalmazzon állatot.

A 2013. július 1-jétől érvényben lévő új büntető törvénykönyv az állatkínzás bün­tetési tételét alapesetben 2, a garázdaságét 3 évig terjedő börtönnel maximalizálja.

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában