Karácsonyi_ötlettár

2014.11.13. 09:32

A rákkal is szembenézett Demcsák Zsuzsa

Megdöbbentő titkokat árul el az életéről Demcsák Zsuzsa most megjelent könyvében. Az elmúlt években a gyilkos kórral is szembe kellett néznie.

A műsorvezető A másik életem címmel írt ön­életrajzi elemekkel átszôtt, bántalmazott nőkről szóló interjúkötetet, amelyben nemcsak a családon belüli erőszakról osztja meg gondolatait, élete legfontosabb fejezeteit is feleleveníti. Többek között azt, hogy az elmúlt években a gyilkos kórral, a rákkal is farkasszemet kellett néznie.

"Pakolás közben hívott fel a nőgyógyászom, akinél pár héttel korábban jártam. Arra kért, üljek le. Megtettem. Közölte, mi a diagnózis, és fel is vázolta azokat a lehetőségeket, amelyek majd a műtét során azonnali döntést igényelnek. Ennek a spektrumnak az egyik vége egy kis műtét, a másik viszont a méh, a petefészek és a petevezetékek eltávolítása és kemoterápia. Egyszerűen nem hittem a fülemnek. Megrémültem és kétségbeestem. Élni akartam" – olvasható a kötetben.

Zsuzsát megműtötték, és egy hónapot kért az orvosától az újabb vizsgálatok előtt, hogy saját módszerekkel tegye rendbe testét, lelkét. Az újabb vizsgálatok után telefonon értesítették.

Fotó: Bors/Bánkúti Sándor

Fotó: Bors/Bánkúti Sándor
"A szövettani eredményekkel kapcsolatban két hét múlva hívott fel az orvos. Hallottam a telefonban, ahogyan bontja fel a borítékot, amiben az eredmények voltak. Biztos voltam benne, hogy kiesik a kezemből a telefon, elájulok, nem bírom tartani magam, de éppen a kritikus pillanatban azt mondta: nem értem, hogyan lehetséges ez, de szerencsére minden a legnagyobb rendben van."

– Egy rosszindulatú elváltozásról beszélünk, amelyet kezdődő stádiumban sikerült diagnosztizálni – mondta a Bors megkeresésére Demcsák.

– Elein­te gyakrabban, azóta fél­évente járok kontrollra. A testemre és a lelkemre azonban azóta is ugyanúgy figyelek, mindent ugyanúgy folytatok, ahogyan abban az egy hónapban, hogy erős legyen az immunrendszerem. Egyszerűen nem tehetem meg, hogy meghaljak.

Borsonline.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!