Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Várólisták listája

Ha most meg lehetett találni rá a költségvetési pénzt, akkor javaslok még néhány területet.

Az elmúlt év utolsó napjainak híre volt, hogy hatmilliárd forintot kap az egészségügy arra, hogy csökkentse a várólistákat. A Kisalföld megírta, hogy persze a pénzen kívül kell még egy s más a cél eléréséhez, de a törekvés sokak számára hozhat megváltást.

Nem mindegy ugyanis, hogy mondjuk egy csípőprotézisre két évet vagy hat hónapot kell várni. És ha arra gondolok, hogy ez mindössze 6 milliárd forintba kerül, akkor azt nem értem, miért nem tették ezt meg már sokkal korábban. Azért „mindössze" 6 milliárd, mert még egy fél Fradi-stadion ára sincs.

S ha most meg lehetett találni rá a költségvetési pénzt, akkor javaslok még néhány területet, amire szintén meg kéne keresni a fedezetet. Például – az egészségügynél maradva – többféle vizsgálatra (CT, MRI) is heteket, hónapokat kell várni, ez pedig adott esetben a gyógyulás esélyét csökkenti, a beteg életét rövidíti.

Más. A minap írtuk meg, hogy a különös körülmények között elhunyt fiatal orvos szervezetében alkoholt találtak, a drogtesztre még várni kell. Egy hónap alatt nem készült el.

Pedig ez a dolog veleje. De ott van a rejtélyes darnózseli gyilkossági ügy is. A hölgy halála után hónapokkal is még csak várták, várják a laboratóriumi eredményeket. Vajon mennyi nyom veszik a semmibe az ilyenfajta késlekedés miatt? Mennyivel nehezítik meg az események rekonstruálásának lehetőségét? És ki viseli mindezekért a felelősséget?

Úgy látom, készíteni kellene egy listát a különféle várólistákról, és javaslom, a politikusok keressék meg a pénzt az összes lerövidítésére. Én látok átcsoportosítható milliárdokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomára várva

Tíz érintettből kilencben még a szándék sincs meg, hogy nyelvvizsgát szerezzen. Tovább olvasom