Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Tengerpart

Elveszíti régi hangulatát a környék, ugyanakkor úgy is lehet érezni, ezzel rendezettebb lesz.
Bevallom, szerelmese vagyok az Aranypartnak. Szerintem a Mosoni-Dunánál, illetve ennek a Püspökerdőt körülölelő holtágánál kialakított strandok, füves-fás területek Győr egyik legfőbb ékességei. A szabad vizek rajongóinak Mekkája.

Különbözőek vagyunk. A világ fix, de ahogy látjuk, az egyedi és rólunk szól. Van, aki azt látja, hogy rombolnak a Püspökerdő és az egyetem által határolt területen, van, aki azt, építkeznek. Bizony, eltűnt a régi töltés, fákat vágtak ki, lett viszont focipálya, készül egy újabb sportpálya, szép új futókör vezet már végig, parkolók születtek, kinyílt a világ felé a part. A felesleges víznek kis tavat mélyítenek a folyó mentén, új utca nyílik új lakókkal.

Elveszíti régi hangulatát a környék, ugyanakkor úgy is lehet érezni, ezzel rendezettebb lesz. Van, aki azt látja, hogy esténként sok a szemét, megjelennek a zajos fiatalok, nem eléggé tiszta a mosdó. Van, aki viszont azt, hogy van mosdó, van élet, a holtágban harcsa úszik, mellettünk egyméteres sikló tekereg el a hullámok között.
A cél az lenne, hogy a győriek minél inkább magukénak érezzék az Aranypartot, aki igényli, mindenki könnyen megközelíthesse és élvezhesse ennek a fantasztikus partnak az előnyeit.

Előbb-utóbb talán még egy söröző is kinyit a víz mellett, akárcsak a békeidőkben. (Hogy aztán ki minek örül, megint más: van, aki a nyugalmat szereti napozás közben, van, aki a nagy életet, a hangos zenét...) A békeidő ugyan nem tér vissza és az Aranypart sosem lesz a régi, de mindig unikum marad, Győr tengerpartja. Miközben a folyó partján a kacsákat és a túlparti fákat nézem, nekem olyan érzés, mintha az Adrián lennék.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Honvédek útján

kiemelés: Megtudtuk, ki volt Kmety György, hogyan vezette győzelemre csapatait. Tovább olvasom