Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Sok kis zászló

Az ellenzéki, ballibként emlegetett párthalmaz váltóerő akar ismét lenni, de csak ámul és bámul...

Egy ország akkor működik jól, ha a kormányzó erőknek komoly kontrollja, azon belül erős ellenzéke van. Erről most Magyarországon szó sincs. Az ellenzéki, ballibként emlegetett párthalmaz váltóerő akar ismét lenni, de csak ámul és bámul, amikor a Fideszre és annak környékére tekint.

Nyilván bosszantja is őket, hogy ott egység van. De legalábbis fegyelem, összetartás, megrendíthetetlenség látszik. Hogy látnak hazugságot, álszentséget, kétszínűséget (stb.) is, az egy másik dolog, a lényeget nem érinti. Mert a lényeg most az, hogy ott van egy vezér, s az ő kezében összpontosuló roppant erő, ami öt éve képes elsöprő győzelmeket aratni az éppen aktuális választásokon. És képes keményen markolni a kormányrudat, gyakorolni a hatalmat. Ahogy nekik tetszik. Nyilván leginkább emiatt fáj az egész a balos politikusok számára. Fáj nekik és képtelenek felfogni vagy elfogadni, nem tudom, hogy nincs más mese, a lényegét tekintve ugyanazt kell csinálniuk, mint amit a Fidesz tett: egy zászló alá tuszkolni az oldal többségét. Bármi áron. A baloldalon ennek ellenkezője történik. Most úgy néz ki, hogy addig aprózódnak, ameddig a részecskekutatás pillanatnyi eredményei engedik. Ez a biztos receptje a megsemmisülésüknek. Ha ezt akarják, én nem bánom, csak látnék valamit helyette, helyettük! Mert arra az országnak lenne szüksége.

Persze egy egységes, a politikai oldal nagy részét lefedő erő tető alá hozása nem egyszerű és nem rövid folyamat. Ne feledjük, a Fidesznek is két elvesztett parlamenti választásába és szűken véve is 8 évébe telt ez. Nos, a baloldalnak a két bukott választása már megvolt, a dolognak ez a része kipipálva.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítások

„Városokban az »elmúltnégyév« értékelésekor
a pártszimpátia mellett a… Tovább olvasom