Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Pikáns párharc

Ilyen döntés kizárólag a magyar és a román szurkolók körében okozhat ellenszenvet.
 
Az Audi-ETO női kézilabdacsapata ma este Bukarestben lép pályára a Bajnokok Ligájában a címvédő együttes vendégeként. A mérkőzés sportértéke mellett azért is érdekes ez a párosítás, hiszen a győriek mesterét, Ambros Martínt klubja hozzájárulásával nemrégiben a román női válogatott szövetségi kapitányává nevezték ki. Így válogatottbeli tanítványai ellen először vezeti harcba a zöld-fehéreket.

Pikáns párharc ez mindenképpen, amely egyelőre teljesen békés ruhát ölt.

Pedig Ambros Martín kapitányi kinevezésekor az interneten, telefonon és a nyomtatott sajtóban is nagy volt a felzúdulás a magyar, illetve főként a győri szurkolók között. A Martín romániai munkáját ellenzők az Audi-ETO aktuális győri mérkőzésén tüntetést, füttyöt, drapériát ígértek a spanyol edző ellen, ám tudomásunk szerint végül is nem történt semmi. A nézőtéren győzött a klubban és az edzővel szembeni tökéletes lojalitás.
Ilyenfajta döntés egyébként kizárólag a magyar és a román szurkolók berkeiben okozhat ellenszenvet, főként a két ország történelmi szembenállása okán. A győri és a bukaresti csapat játékosait valószínű, hidegen hagyja. Egyrészt a sportszerűség miatt, másrészt a keretek jelentős része itt is, ott is minőségi légiósokból áll, akik nem tudnak azonosulni a velünk hordozott sérelmekkel.

Ambros Martín valami olyasmit nyilatkozott a kinevezésekor, hogy nem foglalkozik a történelmi múlttal, egyfajta híd szerepét szeretné betölteni a két nemzet között. Bár az eltelt rövid idő miatt még nem tudjuk, hogy ez sikerül-e neki, de ha igen, akkor talán a hazájában is tud segíteni. Valószínű, a katalánok vagy a baszkok örülnének is neki.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan?

A megölt rendőrök árvái joggal kérhetnek választ a miértekre. Tovább olvasom