Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Megfizethetetlen

Ha az orvosok nem segítenek, majd segítünk mi!
Az egyik legnehezebb pálya az orvosoké. Életekről kell dönteni s közben az sem árt, ha még együtt is érez a beteggel. Nem kiégni, tudást halmozni, embernek maradni. A döntés hatalmas teher, de valakinek viselnie kell a súlyát. Bizony, sajnos az is előfordul, ha valaki a felelősség súlyának elviselésére hatalmas egót fejleszt.
 
Újra és újra szembesülök a magyar egészségügy valóságával. A kórházak lerobbant folyosójával, a hónapokra előre betelt várólistával, a lyukas háziorvosi praxisokkal, a sokórás várakozásokkal a rendelők előtt; a mogorva és túlterhelt orvosokkal. És persze a másik oldallal, hogy csak egy példát emeljek ki, a segítőkész nővéreket. Rácsodálkozhatunk a „ha az orvosok nem segítenek, majd segítünk mi" fanyar igazságára. Sok az emberséges orvos, de akad nagytiszteletű doktor, aki lepöcköli rákos betege kétségbeesetten feltett kérdéseit.
 
Félreértés ne essék: rosszul vagyok, ha meghallom azt a mondatot, hogy „bezzeg Nyugaton". Saját bőrömön tapasztaltam, hogy a gazdag Nyugaton, Franciaországban és az Egyesült Királyságban sem jobb a helyzet. Sőt, olykor még rosszabb. Idehaza is kiváló szakemberek állnak rendelkezésre és lassan a felszereltség is hasonlóan jó, mint az egykori vasfüggöny cizelláltabb oldalán.
 
Ezzel együtt a kedvesség nagyon hiányzik. Ez egy olyan portéka, amelyből sosem elég és csodás gyógyulásokat eredményezhet. Éppen ezért – sajnos, nem sajnos – megfizethetetlen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A búcsú sem a régi

A vidéki rokonok, az elszármazottak is hazalátogattak. Tovább olvasom