Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Már nem aggódom

A lelkiismeretre építve el lehet adni mindent.
 
Végre év elején sem izgulok a családi kassza miatt! – mondja a medencében úszkáló reklámnő, közölve, hogy kis családja bizony gyorskölcsönből ázik a „wellnessben". Miért is aggódna, ez tipikusan az az életmentő cél, amely nélkül nincs is családi boldogság, s érdemes akár a plafont verő THM mellett is egy évig nyögni a törlesztést. 

A hasonló reklámoknak is köszönhető, hogy megint döbbenetes mértékben ugrott meg a hitelfelvételi kedv, a leglátványosabban a személyi hiteleké. A folyósított összeg 72 százalékkal(!) több, mint tavaly ilyenkor, ami azt jelenti, hogy – a valóban szükséges kiadások mellett – veszünk fel hitelt nyaralásra, lagzira, óriástévére, szupermobilra. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a gazdasági válság után óvatosabbá és tudatosabbá váló vásárlók ébersége megint történelmi mélységekbe esett, s ezt erősítik az érzelmi húrokat – gyakran lelkiismeretlenül és etikátlanul – pengető reklámok is. Mert mi másnak lehetne nevezni azt a hirdetést, amelyben a reklámapuka nemcsak sugallja, hanem ki is mondja, miféle apa lenne, ha nem teremtené elő a pénzt külföldi nyelvtanfolyamra?! 

A lelkiismeretre építve el lehet adni mindent, és vannak, akik tényleg elhiszik, hogy talán nem is lesz boldog az a gyerek a legújabb mobiltelefon, sikeres a férfi a csúcsmodell autó, harmonikus a házasság luxusnászút nélkül. Pláne, ha a pénz házhoz jön, hetente kell fizetni, és egyéb parasztvakító „szolgáltatások" is társulnak hozzá, mintha azoktól kevesebb lenne a tartozás vagy több a fizetésük.  

Arról persze nem szól a hirdetés, hogy milyen érzés, amikor visszabújnak a bizonyos takaró alá, amelyik ér, ameddig ér. Alóla pedig a bilibe lóg a kezük.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szóra kész Szókratész

Az első szűrő az Igazság. Tovább olvasom