Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Lepattintott sunákról

Magyarországon a személyiségi jogok nemhogy nem érnek semmit, de gyakorlatilag az egész jogszabály tragikomédiával ér fel.

Fellélegezhet több tucatnyi csaj: hétvégén eltűnt az összes fotó az excsajok.hu oldalról. Mint ismert, ez az a site, ahová "derék" férfiak gátlástalanul beküldhették exeik erotikus képeit, hogy aztán a félország ismerje meg őket félreérthetetlen pózokban.

Az excsajok szerkesztői az eltűnt képek kapcsán úgy fogalmaztak, hogy "torpedó találat ért minket (…) azért, mert a kepgep.hu, ahova a képeink fel voltak töltve, törölte a képeket". Nos, a bátor és inkognitójukat erősen védő ötletgazdák ígérete szerint keresik a megoldást a visszatérésre, vagyis nem elképzelhetetlen, hogy rövid időn belül ismét kezdődik a mocskolódás, de az sem kizárt, hogy itt ér(t) véget az excsajok.hu története.

Akármi is lesz a folyt. köv, három tanulságot már most levonhatunk. Először is: az Excsajok, a Puruttya vagy a Napiszar berobbanása fényesen bizonyítja, hogy az internet világa merőben más az eddig megszokott napilapos, tévés struktúrától, tartalmaktól.

Az a helyzet ugyanis, hogy ezek – az amúgy teljesen amatőr készítésű – oldalak iszonyatosan sok látogatót képesek vonzani nap mint nap; többet a kisalfold.hu-nál is, holott azért nekünk szintén akad hétköznap 45-50 ezer olvasónk (ez volt a reklám helye).

S itt nem csupán az amatőr készítésű tartalmat kell hangsúlyozni, hanem azt is, hogy az emberek imádnak részt venni egy-egy oldal formálásában (s ez nem csak az említett, baromságaikról elhíresült weblapokra igaz). Legyen ennyi elég a szakmázásból; a következő két pontunk különben is jóban érinti Önöket, olvasókat.

Zwei: az Excsajok tündöklése után ismét elkeserítő volt szembesülni azzal, hogy Magyarországon a személyiségi jogok nemhogy nem érnek semmit, de gyakorlatilag az egész jogszabály tragikomédiával ér fel.

S ez akkor is igaz, ha a meztelenül közszemlére tett csajok közül jó néhányról sütött, hogy született ribancok, de azt ne felejtsük el, hogy normális esetben még született ribancoknak is jár(na) a személyiségi jogaik védelme.

Ehelyett a tapasztalat azt mutatja, hogy politikusok és különböző közcégek vezetői takaródznak folyton-folyvást a személyiségi jogokkal; így lehetséges például közgyűlések, képviselőtestületi ülések egyes napirendi pontjait zárt ülésen megvitatni, holott a felmerülő témák egyértelműen közügyek – maximum kellemetlenek egyesek számára.

Végezetül, azt sem rejthetjük véka alá, hogy a magyar hatóságok nem értenek, s legfőképpen semmit nem tudnak kezdeni az internetes jogsértésekkel (s akkor még finoman is fogalmaztunk). Egyszerűen nem az ő világuk az internet; ha egy botrányos site szerverét külföldön működtetik, már meg is állt a tudományuk.

Holott az Excsajokhoz hasonló oldalak esetén azért jó lenne kicsit korábban megoldást találni, s nem arra várni, hogy dühös apukák, mérges barátok fenyegessék meg a képszolgáltatót. A jogállami, tisztes eljárás nekem speciel sokkal jobban bejönne.

Olvasóink írták

  • 3. pancser 2010. november 08. 23:56
    „Mindenkinek joga van az emberi méltósághoz! Ahhoz az is hozzátartozna, hogy nem készítek és enngedek kompromittáló fényképeket készíteni. A mai világban bármikor közszemlére kerülhet a legtitkosabb fotó is, hát akkor ne legyen! Egyébként egy normális férfi nem tesz ilyet, a normális férfiban van becsület és lovagiasság!”
  • 2. RickCartman 2010. november 08. 22:04
    „ugyanezen oldalnak létezett egy sértett barátnők által működtetett pasis változata is, azzal vajon mi történhetett.-D????”
  • 1. FreeFace 2010. november 08. 13:27
    „pf :D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha a törvényjavaslat számítógépes program lenne...

Mintha a programozó a hibát úgy akarná megoldani, hogy eltűnteti az "a"-t a billentyűzetről. Tovább olvasom