Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Lámpások

Reményt adnak a ˝lehetetlen˝ kívánság megvalósulásának élményével. Tízből több mint nyolc esetben gyógyulás következik.

Bevallom, amikor a telefonhívást hallgattam, először nem hittem el. Az életben mindenféle történet van, de nem mindennap hallani olyan emberekről, akik mások legtitkosabb, legvágyottabb kívánságainak teljesítéséért dolgoznak, és ez az egyik fő életcéljuk. Mint a mesében. Tudják, mint Aladdin és a mindenható dzsinn, aki bármit teljesít, csak dörzsöljük meg a csodalámpát.

Valami ilyesmit láttam csütörtökön délután Gönyűn. Igaz, egy fontos tényt még nem árultam el a csodatévő dzsinnről. Súlyosan beteg gyermekekért dolgoznak, akiknek az élete alig áll másból, mint kínokat okozó kezelések fájdalmas nappalaiból és álmatlan éjszakáiból. Olyan kórral küzdenek, amely nem alkuszik. A családjuk számára pedig mindez olyan megrázkódtatás, mintha egyszerre dőlne rájuk az ég és a föld. A sors kihívása, akár a földrengés, váratlanul érkezik, és az embernek az egész sorsával neki kell feszülnie, ha meg akarja oldani. Sőt, a legerősebbeken kívül egyedül talán nem is lehet.

Sokunknak az első gondolata talán nem túl pozitív az ilyen helyzetekkel kapcsolatban, hiszen a szívünk mélyén attól tartunk, velünk is megtörténhet. S talán attól is, a néhány gondtalan órával, a találkozással egy sztárral, egy napfényes tengerparti nyaralással még igazából nincs megoldva semmi. Mert mi lesz azután?

A Csodalámpa Alapítvány ötlete eredetileg Amerikából származik. Reményt adnak a ˝képtelen, lehetetlen˝ kívánság megvalósulásának élményével. A gönyűi példánál maradva: horgászni szeretne egy kisfiú a családjával a saját elektromos motorcsónakján? Nem probléma!

Ismétlem, alig hittem el. De láttam a saját szememmel. S bár a kis kertbe tóduló sok idegentől a tízéves Rajmund láthatóan zavarba jött, azért volt néhány pillanat, amikor mi, felnőttek fordultunk mintegy véletlenül a kerítés felé.

S hogy mi történik a gyermekekkel a teljesült kívánság után? Tízből több mint nyolc esetben gyógyulás...

Olvasóink írták

  • 1. SPS 2010. szeptember 25. 15:05
    „Szomorú és egyben reményteljes történet.

    (Kedves Zoltán!

    Utólagos engedelmeddel jegyzeted a Gönyű klub oldalán közreadom)

    Lakatos Attila”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizottság közt

A hivatalosan politikamentes testületek vezetőinek mégiscsak politikai hatalomváltás... Tovább olvasom