Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Kór és ház

Zsolt Hegedus, Jozsef Nemes, Peter Lassu, Csaba Marafko és Janos Hamza.

A Fidesz–KDNP frakciója fővárosi képviselőik javaslatára egy új budapesti kórház építését javasolja – jelentették be csütörtökön. A képviselőcsoport felkérte a kormányt, hogy az anyagi forrásokat teremtse elő, döntsön az új intézmény helyszínéről és felépítésének ütemezéséről. Az új, egyfajta egészségügyi központként működő kórház felépítése akár több tízmilliárd forintos beruházás is lehet – áll a hírben.

Nyilván szükség van az új kórházra. Pontosabban nyilván szükség van arra, hogy nagyobb kapacitással tudják fogadni a betegeket Budapesten. De abban már nem vagyok biztos, hogy ez pusztán egy új, méregdrága kórház felépítésével megoldható. Mert ahogy a Kisalföld korábban megírta a várólisták lerövidítésére szánt milliárdok kapcsán, a pénz szükséges, ám nem elégséges a cél eléréséhez. Ahhoz ugyanis orvosok is kellenek, kellő számban és kellő felkészültséggel. S épp a héten olvastam az Indexen egy bristoli kórház sebész- és altatóorvosi csapatának névsorát. A tizenkét doki között szerepel Zsolt Hegedus, Jozsef Nemes, Peter Lassu, Csaba Marafko és Janos Hamza. Magyarán, ha lesz is egy szép, modern kórház, abban vajon lesz elég orvos? Amikor a jelenlegi kórházak is komoly szakemberhiánnyal küzdenek? Érdemes így milliárdokat elszórni egy házra? Téglára, ablakra és ágyra?

Azt javaslom, hogy amíg az alaphelyzeten nem sikerül változtatni, inkább költsék azt a temérdek pénzt egészségügyi szűrésekre. Mert üdvözlendő módon a frakció a megelőzésre, a szűrőprogramok szükségességére is felhívta a figyelmet. Az egész országban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az éhezés kevés

A koszovói menekültek most Bécsnél lehetnek egyetlen jó akcióra a Kánaántól. Tovább olvasom