Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Kérni lehet

Hány választót foglalkoztat a letelepedési kötvény, amikor a leegyszerűsített kérdésekre a leegyszerűsített válaszok ˝aratnak˝?
 
Miután a kvótanépszavazás után „szelíden leharapta egymás fejét" a miniszterelnök és a Jobbik elnöke a parlamentben, ezen a héten négyszemközt is találkoztak. Találkozhattak, mert az Orbán Viktor benyújtotta kvóta-visszautasító alkotmánymódosításhoz kétharmad kell, így nem elég a kormánypárti igen. Bár Vona Gábor időpontot kapott a miniszterelnökhöz, kétségtelen, hogy eleve hendikeppel indult a megbeszélésre. A Jobbik ugyanis már korábban – elsőként – belengette, hogy kerüljön be az alaptörvénybe a kvóták elutasítása. Veszteségek nélkül eme álláspont mögül nehéz lenne most kihátrálniuk. 

Érthető tehát, hogy túl sokat nem kérhetett – de egyelőre ezt sem kapta meg – a jobbikos igenekért cserébe. Mégis olyan témával készült, melyet szerintem a választók egy része nem ért vagy nem foglalkoztatja; a feltétel a letelepedési kötvények megszüntetése volt, aminek megléte egyébként is kezd már kínos lenni a kormánypártok számára. Hány választót foglalkoztat ez a kérdés akkor, amikor az eddigi tapasztalat szerint a leegyszerűsített kérdésekre a leegyszerűsített válaszok (Gyurcsány hazudott? Igen. Akarunk betelepített migránsokat? Nem.) „aratnak"? A letelepedési kötvények megszüntetésének kiharcolásától várni az eredményt nagyjából annyit ér, mint az MSZP jelzése a parlament elnökének, hogy tévedésből szavazták meg a társasági adó felhasználását titkosító javaslatot. Aki a letelepedési kötvényekkel bizniszelt, az így vagy úgy a jövőben is talál (kap) jövedelmező üzletet. 
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látványkivégzés

Nem a bezárás ténye, hanem a beszántás módja elfogadhatatlan. Tovább olvasom