Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Kábítás

Ha egy fiatal bulizni megy, nem körültekintő, nem óvatos és nem bizalmatlan.

Nem hiszem, hogy akad szülő, aki ne hallott volna a környezetében droggal összefüggő esetről. És nem hiszem, hogy akad szülő, aki ne rettegne attól, hogy egyszer az ő gyerekéről szólnak majd a hírek. A hírek, amelyekkel egyre gyakrabban találkozhatunk, példa erre mai számunk. Mert bizony nagyon körültekintőnek, óvatosnak, már-már bizalmatlannak kell lennie egy fiatalnak, ha távol akarja tartani magát a kábítószertől, vagy a veszélytől, hogy mondjuk az italába kevernek valamit a szórakozóhelyen. És nyilvánvaló, hogy ha egy fiatal bulizni megy, nem körültekintő, nem óvatos és nem bizalmatlan. Éppen azért, mert kikapcsolódni, lazulni akar. De ha ő nem tudja megóvni magát, akkor a felnőtteknek, a társadalomnak kellene jobban figyelni rájuk.

Olvasom cikkünkben a legfrissebb Győr-Moson-Sopron megyei statisztikát, mely szerint az elfogott kábítószer-terjesztők száma 2009 óta csökken. Tavaly a megyében 35 ilyen eset volt. A felderítési hatékonyság pedig 83 százalékos. A statisztika szerint. Szerintem ezek a számok röhejesek. Egy nagyobb szombat esti buliban, egyetlen szórakozóhelyen több „apró" drogüzlet köttetik, mint 35. Ezt csak hasra ütve mondom. Jó lenne, ha én estem volna túlzásba, de attól tartok, a tippem közelebb van a valósághoz, mint a statisztika.

A baj az, hogy amíg hiszünk a nyilvánvalóan torz adatokban és nem szembesülünk a probléma méretével, addig csak romlik a helyzet. Észhez kéne már térni és komolyan kellene foglalkozni ezzel a jelenséggel. Szülők, tanárok, vendéglátósok, orvosok, segítők és törvényhozók összefogására van szükség. Hogy ne jussanak el gyermekeink a rendőrségig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ízlésficam

Mindenesetre kampányfilm emberemlékezet óta nem kapott ekkora figyelmet, mint az MSZP videója. Tovább olvasom