Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Halálos szilveszteri petárda - jegyzet

Hiába szurkoltunk a kutyusnak, pár órával később elgázolták.
Idén január 1-én a hubertlaki tónál kirándultunk. A Bakony felé tartottunk a 82-esen, amikor Veszprémvarsány előtt kistestű kutya szaladt a főúton. Mire hazaértünk, a Facebookon láttuk az állat gazdájának segélykérő felhívását. Az ember legjobb barátja tűzijátékok és petárdák szilveszteri robbanásakor menekült el otthonából.

Hiába szurkoltunk a kutyusnak, pár órával később elgázolták. Ha lenne újra lehetőségünk, a veszély ellenére a párommal megpróbálnánk befogni a rémült kiskutyát a 82-esen. Nekünk már nincs, Önöknek van választása az idei szilveszter előtt.

Minden évben közel tucatnyi embert látnak el a megyei kórházak sürgősségi osztályán a petárdák okozta sérülések miatt. A baleseteket lassan már ki sem adják sajtóközleményekben, annyira általánosak. Az újév velejárója, ha kezeket, ujjakat szakít le a petárda.

Nyilván 2017 utolsó napján sem lesz ez másként. Rengetegen gondolják majd, hogy alkotmányos joguk félrészegen rakétákat lőni az égbe, petárdákat dobálni. Lelkük rajta. Ameddig tart a tűzi parádé, a felelős gazdák egyet tehetnek: biztonságos, zárt helyre menekítik négylábú kedvenceiket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézi a kézben

A világ jelenlegi legjobb csapatát csupán ketten képviselik a magyar válogatottban. Tovább olvasom