Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Földakták

Ha a képviselő hozzájut a dokumentumokhoz, akár jogosan, akár megalapozatlanul, nem maradnak el az újabb balhék.


„Nem értem, miért nem nyilvánosak a pályázati anyagok. Akkor nem lenne vita, mindenki tisztán láthatná, ki, mire, mennyi pontot kapott, teljesíti-e a szükséges feltételeket" – az állami földbérleti pályázatok megyei „vesztesei" gyakorta vetették fel ezt nekünk. Néhány héten belül megváltozik a helyzet, a földalapkezelőnek nyilvánosságra kell hoznia az értékelését, ugyanis Szabó Rebeka képviselő perelt, nyert, két év után még a Kúrián is. Az időt ugyan lehet húzni még a választások utánra – erre számít a Párbeszéd Magyarországért képviselője –, de végre tiszta és világos lesz, szükség volt-e vitákra, perekre, vádemelésekre a földbérleti pályázatok kapcsán. Azok közé tartozom, akik nem értették, mire ez a titkolózás: Sebestyén Róbert, a földalapkezelő volt elnöke nekem azzal magyarázta, hogy „két magánszemély közötti szerződés esetén sem engednek be senkit ebbe a döntéshozatali folyamatba". Itt azonban állami földekről volt szó.

Hamarosan kiderülhet, hogy Ángyán Józsefnek igaza volt-e, valóban jogtalan előnyt élveztek-e „állami érdekcsoportok", vagy a pályázati elbírálás, értékelési pontozás megfelelően történt. Sebestyén úr már nincs a posztján, a szerződések körüli balhék őt is elsöpörték. Ennek fényében azt gondolom, ha a képviselő hozzájut a dokumentumokhoz s meglobogtatja azokat, akár jogosan, akár megalapozatlanul, de nem maradnak el az újabb balhék.

„Egyesek ezt titkolózásnak nevezik, holott csak betartjuk a szabályokat" – ezt nyilatkozta nekünk 2013 januárjában a volt elnök. Erről mondta ki most a bíróság, hogy ez bizony valóban titkolózás volt. Azokat, akiket esetleg jogtalanul kaszáltak el, ez már nemigen vigasztalhatja.
„Nem tudom, hogy kire szavazott, de megpróbálok segíteni magának" – jó néhány évvel ezelőtt így fordult egy politikus egy hoppon (és föld nélkül) maradt gazdához. A válasz sem maradt el: „Eddig magukra, de ilyen felvezetés után az volt az utolsó."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ima két százalékért

...ha nem érik el a voksok két százalékát, vissza is kell fizetniük az egymilliós kampánypénzt. Tovább olvasom