Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Feltámadó szél

Ha viszont egy nap alatt sikerült rendezni az idei engedély ügyét, akkor csak az a kérdés: mire volt jó az elutasítás?
Amekkora svunggal lépett be a környezetvédelmi államtitkár néhány hete a győri környezetvédelmi felügyelőségre, nem csoda, hogy a menetszél a héten már Sopronig is elért. A „rendőrök kihívása" után előbb a megyeszékhelyen kisöpörte az igazgatót és a gazdasági igazgatóhelyettest, hogy aztán néhány nap múlva az épületen belül kavarogva a másik két vezetőhelyettest is ügyintézői helyre ültesse, majd így jóval kevesebb végkielégítést fizetve másnap kifújja az épületből. A szél vihart hozott, a villámok csendre és fedezékbe húzódásra késztették az állásukat féltőket. A mennydörgés első napján még az is megesett, hogy a Belügyminisztériumhoz tartozó, de a „felügyelőkkel" egy épületben dolgozó vízügyest visszazavarták az ajtótól, mert nem mondta, hogy „jelentkezem". A táskaátvizsgálások mindennaposak lettek, az évtizedek óta itt dolgozók számára ismeretlen rendszergazdáké és jogászoké lett a színtér, az új igazgató pedig 28 évesen, néhány évnyi szakmabeli munka után itt regionális vezető lett.

Neki, vagyis dr. Buday Zsolt igazgatónak a neve is szerepelt az azóta már visszavont dokumentumon, mely szerint az idén 20 éves VOLT Fesztivál megrendezését nem engedélyezik a Lövér kempingben. A helyszín 10 éve ad otthont hazánk egyik legnagyobb ilyen rendezvényének. Számomra beszédes, hogy az igazgató nyilatkozni nem akart, s kérdéseivel a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz irányította kollégámat. Nem vitás, a VOLT megyénk egyik „kirakatrendezvénye" lett, bár '97-ben a sportcentrum kistermében vagy hatszáz rajongó előtt tartott Tankcsapda-koncerten még nem gondoltam volna, hogy egy évtizeddel később már tízezrek buliznak majd a fesztiválon.

Vitathatatlanul örömteli, hogy csütörtök délutánra aztán már megoldódni látszott a kérdés: lesz VOLT, s talán erre a néhány napra az itt tanyázó csilpcsalpfüzikék is átmennek az osztrák oldalra rovarokat, pókokat enni.

Ha viszont egy nap alatt sikerült rendezni az idei engedély ügyét, akkor csak az a kérdés: mire volt jó az elutasítás?

A meteorológusok szerint rossz esetben a vihar hamarosan délkelet felé tarthat. Az Audi ugyanis meghosszabbítaná a péri repteret, hogy fapados járatokat is tudjon fogadni. Ez lenne Győr érdeke is, hiába minden érv, s hiába a polgármester támogatása, a városba szinte „hazajáró" környezetvédelmi államtitkár egyértelmű nemleges válasza a széllel együtt Brüsszelig viheti az ügyet.

Olvasóink írták

  • 2. szekelyse50 2012. június 23. 20:36
    „sajnos mindenki elöl akar ülni. Túl nagy a sürgés forgás.”
  • 1. hokiel 2012. június 23. 08:42
    „Valaki igen jól súg a tisztelt újságírónak...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bem-vindo, José!

Tovább olvasom