Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Én kérjek elnézést?!

Nálam a beismerés többet ér, mint addig érvelni rossz döntés mellett, míg az a kívülálló számára akár jónak is tűnhet.


„Hogy mindenben ilyen tudatos vagyok-e? Szeretnék időnként spontán döntéseket hozni, de ez nekem nem megy" – ezt válaszolta kérdésünkre Malina Hedvig két nappal az-
után, hogy Győrbe költözött. Dunaszerdahelyen ugyanis nem maradhatott, gyermekeit jobban féltette annál, hogy rendőrök csengetései törjék meg a felhőtlen esti játékok örömét. Hamarosan ugyanis Szlovákiában államfőt választanak, s az egyik esélyes Robert Fico mostani miniszterelnök, aki Hedvig szerint Kalinák belügyminiszterrel (aki meg ráadásul miniszterelnök lenne) elindította ellene a lassan nyolc éve tartó ügyet. Hamis tanúzás gyanúja miatt akarják bíróság elé citálni, mondván, 2006-ban csak kitalálta, hogy megverték.
Hedviget azonban megedzették a vele történtek, s bár a dac nem érződik szavain, a céltudatosság igen: semmi mást nem szeretne, csak hogy kérjenek tőle bocsánatot. A politikusok azonban – idehaza is – úgy tartják: ha valaki egyszer elismeri, hogy hibázott (értsd: tévedett), az politikai öngyilkosságot követ el. Nem tudom, milyen közvélemény-kutatás vagy felmérés az alapja ennek a vélekedésnek, de nálam egy őszinte beismerés, bocsánatkérés sokkal többet ér, mint addig érvelni rossz döntés mellett, míg az a kívülálló számára akár jónak is tűnhet.
Minden józanul gondolkodó megértheti Malina Hedvig döntését: ő is, akárcsak mi, a nyugalmat keresi családjának és magának. Győrben ugyan megtalálhatja, de úgy tűnik, Szlovákiában akkor is bíróság elé rángatják. Tudja azonban, hogy sokan állnak mögötte: azok a határon túli értelmiségiek is, akik kampányt indítottak mellette. Kérdés, mire lesz ez elég. Legfőbb támasza – családja mellett – ügyvédje, aki „az ügyben olyan, mint én: ő rólam próbálja meg levenni a terhet, én meg a szeretteimről" – mondta.
Miközben a százharmincezres Győr négy új lakóját a gyors beilleszkedés és a telekkeresés köti le, az jár a fejemben: azt az ügyészt (vagy utasítóját) kellene elmegyógyintézetbe küldeni, aki még mindig a kétgyerekes családanya pszichiátriai vizsgálatát erőlteti. A gondok ugyanis nem Hedvig fejében vannak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelbeszéd

Én stratégiákat, érveket és ellenérveket szeretnék hallani. Politikai vitákat, amelyekből kitűnik,… Tovább olvasom