Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

Ember és gát

Összefognak az emberek, hogy ezúttal ne a víz legyen az úr a töltéseken túl.
A nemzeti összetartozás napja volt kedden. Hogy a nemzet mennyire tart össze, arról megvan a véleményem. Meg azokról is, akik az összefogás fontosságát sürgetik ünnepi beszédeikben és közleményeikben, miközben a dolgos hétköznapjaikon csak a Btk. odavágó passzusai akadályozzák meg őket abban, hogy baltát ne állítsanak ellenlábasaik hátába. Ez jelentős túlzás, de vállalom. Persze verbális baltáról beszélek. Mert sokan úgy értelmezik az egyetértést, hogy az ő véleményük az egyetlen, ezt az egyet értsék meg, és kuss. Ez nekik az egység és az összetartozás.

Na de hagyjuk! Inkább nézzünk körül, s mindjárt jobb kedvre derülünk, még összetartozás ügyében is, még ezekben a nehéz napokban is. Mert ahogy a gátakat járó kollégáim írják, s ahogy önök is olvashatják, összefognak az emberek, hogy ezúttal ne a víz legyen az úr a töltéseken túl. Munkájukat végző szakemberek, választott tisztviselők, kivezényelt egyenruhások, saját falujukat védő polgárok és „idegen" önkéntesek hada dolgozik együtt a folyók mentén. Egymás kezéből véve ki a lapátot és egymás kezébe adva a homokzsákot. Mindnyájunk védelmében, a többiek helyett is. A vízügyi szakemberek szerint a valaha volt legnagyobb vízszinttel is meg tudnak birkózni. Őszintén remélem, igazuk lesz. Ennek a közös munkának meg kell hogy legyen az eredménye.

Aztán ha levonul az ár, és kipihenték magukat az emberek a gáton, lesz idő átgondolni a dolgokat. S talán lesz ötletük arra is, hogyan bontsuk le azokat a gátakat, amelyek lehetetlenné teszik az összetartozást – az úgynevezett békés hétköznapokon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áradat

Nehéz nem arra gondolni, hogy valami nagyon megváltozott körülöttünk, s ha végigvesszük akár csak az… Tovább olvasom