Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Dicsőségfal

Ugyan ki tesz ki képet mondjuk a gombás lábkörméről?
Véget ért az iskola, s sorra lepik el a bizonyítványokról készült képek a közösségi oldalakat. A dolog eléggé megosztja a közvéleményt, az ellenzők nem értik, miért csak a kitűnő vagy jeles eredmények láthatók. Mondjuk én sem, szerintem senkinek nincs megtiltva, hogy akár egy közepes bizonyítványt megosszon, s ezzel fejezze ki, mennyire büszke a gyerekére, mert megküzdött azért a hármasért.
Lehet azzal érvelni, hogy az arányok, az értékek eltolódtak, s szégyellnivaló a mai (ál)tökéletes világban, ha a fiunk, lányunk esetleg nem kiváló tanuló. Ennek ellenére mindenkit bátorítok, ha úgy érzi, a gyerek mindent megtett azért a jegyért, igenis ossza meg az ismerőseivel.

Alapból egyébként a virtuális tér nem szól másról, mint a kirakatról, arról, hogy az illető életében minden szép és jó. Ugyan ki tesz ki képet mondjuk a gombás lábkörméről vagy arról, hogy esetleg „csak" a lakásában próbálta túlélni az elmúlt időszak forró napjait? De nem, ételfotók, wellness-szállodákból, Balatonról való bejelentkezések voltak láthatók az elmúlt nagyjából egy hétben (is). S ez a nyáron sem lesz másként, hiszen a szabadságok időszaka következik augusztus végéig.

Viszont ha már nyár és posztok tömkelege, nem árt egy kicsit óvatosan bánni ezzel. Évről évre visszatérő hír, hogy a betörőknek felhívás keringőre egy olyan megosztás, mely arról árulkodik, hogy a család a következő napokban nem tartózkodik otthon. A megoldás egyszerű, a hazaérkezés után kell kitenni a képeket arról, merre jártak az elmúlt egy-két hétben.

Akik látják, akkor is örülnek – esetleg irigykednek –, de legalább az értékünk, továbbá a legintimebb szféránk érintetlen marad.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csernobil

Van a hazugságoknak az a szintje, amikor a többség már nem hisz vagy nem mer hinni a saját szemének.… Tovább olvasom