Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Bukottak

Ők tudták, mit követtek el...
 
Mi jelent többet: hogy kik vagyunk valójában, vagy hogy mások kinek hisznek bennünket? Ez (is) eszembe jutott a világot elöntő zaklatási botrányokról. Amiből annyi lett az elmúlt hetekben, hogy már-már hozzászokunk. 
Pedig. Nem válhatunk immunissá olyan helyzetekkel szemben, amikor egy ember visszaél a hatalmával, hírnevével és rákényszeríti akaratát a másikra, pláne, ha az szexuális tartalmú. Ugyan nálunk még a jog sem fogalmaz egyértelműen arról, hol kezdődik a bűncselekmény, az meg pláne egyéntől függ, ki és hogyan éli meg a molesztálást. Az egyik talán lekever egy pofont, míg más évekig hordozza magában a megaláztatás keserűségét. De mit éreznek a megbukott zaklatók? Akik az egyik percben még sikeres tagjai a társadalomnak, a következőben megvetett senkiháziak. Minden bizonnyal őrülten sajnálják magukat. Pedig őket nem érte meglepetés. Tudták, mit követtek el, de valami furcsa és kitekeredett logika ezt csak akkor tette szégyenletessé számukra, amikor kiderült. Amikor mások szemében látták meg önmagukat. Hányan lehetnek még a homályban, rettegve a leleplezéstől? Hát csak féljenek!

Sebastian Fitzek német író szerint a legtöbb ember vagy mást hibáztat, vagy a körülményeket teszi felelőssé a problémáiért. De valójában csak egyetlen ember létezik, aki tönkre tud tenni bennünket. Egyetlen embernek áll hatalmában, hogy teljesen elpusztítson minket, ha hagyjuk: nekünk magunknak. És ez üzenet lehet bántónak és áldozatnak egyaránt. Merjünk önmagunk lenni! – tanácsolják a terapeuták. Könnyű azt mondani! Ebben az álszent világban ember legyen a talpán, aki ezt maradéktalanul meg tudja tenni. Ráadásul a nagy önmegvalósítás akár közelebb vihet egy olyan úthoz, ami már másokat bánt és sért... 

Szóval nehéz ügy ez: embernek maradni úgy, hogy legyen nő a nő, s férfi a férfi. És lesz-e még ezek után, aki a lányok után fütyül?
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német patt

Mindegyik variáció növelné a bizonytalanságot. Tovább olvasom