Jegyzet

2019.08.28. 14:08

István és az apák

Cs. Kovács Attila

Kultúrbumm történt az elmúlt hónapokban Bősárkányban. Olyan rendezvényeken vehetnek részt a helyiek mostanában, melyek párjukat ritkítják. Csak néhány példa a teljesség igénye nélkül: zenés, verses költészet napja, kézművesek kiállítása, színvonalas községi ünnepek, például a nemzeti összetartozás napja, könnyűzenei koncertek, apák és lányaik tánca, István, a király előadás.


Sok mindent bizonyít ez a sor és mindaz, ami a faluban történt a közelmúltban. Egyszer azt, hogy kell valaki, aki kézbe veszi a szervezést és lelkesen, minden akadályt elhárítva hozza tető alá a kulturális eseményeket. És akire hallgatnak a többiek és elfogadják az útmutatását. Aztán abban is megerősít a példa, hogy van igény a hasonló rendezvényekre. Bősárkányban valamennyin telt ház volt, vagyis a helyiek szívesen nézik, hallgatják a kulturális műsorokat.


Legutóbb csaknem ezren az István, a királyt. Arra is bizonyíték Bősárkány, hogy igenis megmozgathatók az emberek. Olyanok vállalnak ugyanis szereplést, olyanok lépnek a világot jelentő deszkákra, akik eddig a színpadnak csupán az innenső oldalát ismerték. Mindenképpen nagy dolog, hogy együtt játszanak és ott van a mérnök, a raktáros, a szerelő, a tanító és a többiek. Hogy is mondta helybeli ismerősöm? „Fánitisztikus, ami Bősárkányban történik."


Szerencsére egyre több településen pezseg a közösségi élet. Működnek az amatőr művészeti, kulturális, színjátszó csoportok és színesítik a helyi közéletet. Közösségépítők ezek a megmozdulások, amikre nagy szükség van manapság és a jó példák járnak elöl.

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában