Jegyzet

2019.03.25. 15:37

Két domb

Ne öntsenek ki minden utolsó négyzetmétert betonnal a zöld- területek kárára.

Szeghalmi Balázs

A közelmúltban szociológiai kutatás indult Győr legnépesebb városrészéről, Adyvárosról. A felmérés során az idősebb generáció tagjai közül többen elismerően nyilatkoztak a negyedről. Amikor pár éve a kisalfold.hu-n arról kérdeztük olvasóinkat, hol laknának szívesen Győrben, több százan szavaztak Adyvárosra. Nem beszélve a tucatnyi pozitív hozzászólásról.


Lehet, hogy sokak számára meglepőek ezek az eredmények, nekem kevésbé. Adyvárosban nőttem fel, kereken negyedszázadot éltem itt, a szüleim a mai napig itt laknak. Nem állítom, hogy Adyvárosban minden szép és jó, de azt el kell ismerni, hogy településszerkezetileg Győr egyik, ha nem a legjobb városrésze. Óriási zöldterületek, játszóterek, óvodák, iskolák, posta, rendelő, boltok, buszmegállók állnak az adyvárosiak rendelkezésére.


Ameddig gyerekként két dombon szánkóztunk télen a Kassák utca mögött, ma tudunk olyan új építésű társasházról Győrben, ahol nem jutott tisztességes hely a kukáknak. Azért, mert így több lakást sikerült zsúfolni az épületbe. Akármennyire szükség van új otthonokra Győrben – a város egy évtizeden belül 160 ezres megyeszékhely lehet –, nem szabad elfeledkezni a közösségi érdekekről. Fontos, hogy ne öntsenek ki minden utolsó négyzetmétert betonnal a zöldterületek kárára. Vagy ne sérüljön a karmelita templom és a Radó-sziget látképe a Belvárosban.


Kár, hogy utóbbiakról lassan múlt időben beszélünk.

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!