Jegyzet

2017.07.31. 11:31

Szembeötlő

Hogyan juthatunk előre, hogyan kerülhetünk még közelebb céljainkhoz.

Somodi Géza

Ahogy végigtekerek biciklivel Győr belvárosán, mondjuk a Rába Szálló előtt, derűs tekintetű sportolók néznek rám balról is, jobbról is. Fiatal reménységek és már nevet szerzett úszók, kézilabdázók, kajakosok plakátjaival találkozhatunk városszerte. Az ifjúsági olimpiai fesztivál hivatalos arcai ők. Micsoda különbség! – ez jár a fejemben. Mármint ezeket a tiszta tekinteteket látni a migránskék, sorosos falragaszok helyett. 


És kérdések sora buggyan bennem. Miért kell nekünk ellenségeket gyártani, azok képét az arcunk elé tolni? Miért kell rettegést, félelmet ültetni a szívünkbe, lelkünkbe? Miért nem a barátaink, a segítőink, példaképeink arcát állítjuk közszemlére? Gondjainkat miért úgy akarjuk megoldani, hogy farkast kiáltunk, meg ördögöt festünk a falra? Minden falra. Ahelyett, hogy bátorítanánk egymást, hogy elültetnénk az emberekben, a kölcsönös bizalom az egyetlen lehetséges út. Miért nem arról szólnak a közakaratot, közvéleményt formáló transzparensek, hogy hogyan juthatunk előre, hogyan kerülhetünk még közelebb céljainkhoz, és azokhoz, akikhez tartozni szeretnénk?


Nem akarok  Kammerer Zoltán, Görbicz Anita, Jakabos Zsuzsa vagy Farkasdi Ramóna és Pál Tamara helyett tíz négyzetméteres Soros Györgyöt, Simicska Lajost vagy bármilyen politikust látni úton-útfélen. Kérem, hogy a rám eső részt, már ami a költségvetési forrásokat illeti, tessék másra fordítani! Valami olyasmire, ami előrevisz, ami megnyugtat, ne adj’ isten mosolyt csal az arcomra. Tekintsék ezt befektetésnek! Jó közérzetben ugyanis  jobban teljesítek. És ha mindenki részét így költenék el, az lenne csak az igazán vidám dolog. Fülig érne az ország szája. Mert tudom, egy jókedvű, mosolygós nemzet többre viszi, mint az egymással farkasszemet nézők tömege.

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!