Jegyzet

2017.07.17. 16:44

Kenyérkérdés

Garamvölgyi Imre

Lapunk ismét keresi a Kisalföld legfinomabb kenyereit. Mint köztudott, a kenyerek minősége nemcsak a pék kitűnő szaktudásán, hanem a kiváló minőségű alapanyagokon is múlik. A búzán, a belőle készült liszten, a kovászon és még sorolhatnám. Ez pedig pénzbe kerül. Nem is kevésbe, amit többnyire a fogyasztóknak kell megfizetni.


Zajlik a vizes vb. Néhány szemfüles riporter ki is használta az alkalmat, hogy a világverseny alkalmából hazánkba látogató számtalan nemzet fiait megkérdezze, hogy véleményük szerint mennyi a magyar átlagfizetés. Legtöbbjük 1200 és 3 ezer euró közé tette a havi béreket, és nagyon meglepődtek, amikor megtudták a szomorú valóságot. Általános véleményük szerint ebből nem lehet megélni. Még a budapesti árakat nézve sem.

Béremelést kaptak a tescós dolgozók, ám annak a mértéke oly parányira sikerült, hogy sztrájkolni is kezdtek a méltánytalan emelés miatt. Szakszervezeti nyomásra a hipermarket vezetősége újratárgyalja a béremelést a közeljövőben. Gondolom, az jár a fejükben, ha nem emelnek tisztességesen, akkor nem lesz senki a boltban, aki a polcokra tegye a legfinomabb lisztből készített kenyeret.


Persze nemcsak az eladók fizetését kellene „megnyomni", hanem gyakorlatilag mindenkiét, hiszen valakinek le is kellene venni a polcokról a kihelyezett péksüteményt...


A külföldi szurkolók véleménye szerint ennyiből nem lehet megélni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!