Jegyzet

2017.04.28. 10:52

Johnson csókja

Papp Győző

Feszült mérkőzést játszott egymással a női kosárlabdabajnoki döntő első felvonásában az Uniqa-Sopron és a pályaválasztó Szekszárd. A tolnai kisváros adja az idei idény meglepetéscsapatát, amely telt házat – 1500 néző – vonzott a helyi sportcsarnokba. Az élő zenekar és a szurkolók által teremtett varázslatos hangulat minden dicséretet megérdemelt. De.


A soproni vezetők a meccs után arról panaszkodtak, hogy sorozatosan inzultálták őket és a cserejátékosokat a kispadon, de látatlanban erre azt mondja az ember: bajnoki döntőben egy újonc csapat szurkolótáborától talán még belefér. Vagy ha nem olyan súlyos, akkor tolerálható.


Ami azonban a mérkőzés 34. percében történt, arra nincs mentség. A soproniak fekete bőrű játékosa, Shenise Johnson az oldalvonal mellett várta a hazaiak bedobását, amikor a szekszárdi szurkolók tőle pár méterre artikulátlanul üvöltöttek bele szinte az arcába. Csak feltételezem, hogy nem egy pohár remek szekszárdi vörösborra invitálták, mert Johnson is értette, amit ordítottak felé. A bőrszínére és/vagy a női mivoltára tehettek sértő megjegyzéseket. Volt valami bája annak, hogy az amerikai kosaras erre elegánsan csak egy csókot fújt az öklüket rázó, eltorzult arcú nézők felé. A szabályok szerint állítólag ez is tilos, a játékvezetők ezért leküldték a pályáról Johnsont. A kiállítás automatikusan egy találkozóra, vagyis a mai alkalomra szóló eltiltást vont maga után.


Én nem vagyok híve annak, ha egy sporteseményen olyan viselkedést és szurkolást várnak a nézőtéren, mintha színházi előadáson ülnének. Ez a fajta „szekszárdi" magatartás azonban mindenhol tűrhetetlen. Nagyobb szégyen, mint a csapat által elért 45 dobott pont.


Az amerikai kosaras elegánsan csak egy csókot fújt az öklüket rázó, őt sértegető nézők felé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!