Jegyzet

2016.11.23. 19:02

Trump és a könny(v)ek

Felénk a polgárok szalonba járnak - könyvszalonba.

Werner Krisztina

A rossz nyelvek azt terjesztik az új elnökről, hogy nem szeret olvasni. „Azzal büszkélkedik, hogy még sohasem olvasott ki egy könyvet sem. A fickó nem olvas" – a kampány idején ezzel a  karaktergyilkos döféssel próbálta megsebezni Donald Trumpot egykori alkalmazottja, aki 18 éven át szolgálta a milliárdost. Bizalmas információja kissé idejétmúlt, mert a nyolcvanas évekből jelent, így aztán kevesen a tudói, hogy mi van ma az éjjeliszekrényén.


Hogy nem lesz ugyanabba a könyvtárba szóló olvasójegyünk az elnökkel – na arra nagy tételben fogadhatnak. Hogy nem tűnt fel a hétvége győri könyves forgatagában – ott meg aztán senki nem is várta. Miért fáj nekem, hogy nem egy könyvmoly Mr. President – ha neve alatt polcnyi kötetet jegyeznek a siker és a sok pénz titkairól?

Amerika messze van. Oly távol, hogy a Szabadság-szobor koronájának sem a fénye, sem az árnyéka nem ér el hozzánk. Más vidék a miénk. Felénk a polgárok szalonba járnak – könyvszalonba. Drámákat néznek Drónékról, a Budapest Bárban kuplékat kortyolnak, a kicsik csodacsákóban varázsolnak és figyelik, ahogy a mesében égbe szökell a paszuly. Könyvakciókra vadászik a leleményes, karácsonyra spájzol az előrelátó, tornyot halmoz a mohó és időt is venne hozzá, aláírásokért áll sort az ínyenc.


A titok: a könyvekben sokkal több van, mint maga a világ – pénzben nem mérhető kincsei a léleknek. Nincs az a vagyonos ember, aki ne lehetne még gazdagabb – ha olvas is olykor, nemcsak számol. 

 

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!