Jegyzet

2016.11.25. 09:16

Hosszú vs. Gyárfás: a nagy túlélő kisakkozza a bajnoknőt?

Hosszú Katinka sikerreceptje tálcán kínálja a megoldást. Jegyzet.

Szeghalmi Balázs

Újra áll a bál az úszóknál. Idén sokadszorra. Abban nincs különbség az év elejéhez képest, hogy Hosszú Katinka lemondatná Gyárfás Tamást, az elnök pedig maradna a székében. Legalább 2020-ig, de inkább az idők végezetéig. Az, hogy Gyárfás Tamás eddig minden támadást túlélt, önmagában beszédes tény. Nyilván tisztában vannak ezzel Katinkáék is. Úgy tűnik, az mintha elkerülné a figyelmüket, hogy Gyárfás rendkívül ügyesen kommunikál. Ne legyenek kétségeink afelől, hogy a háromszoros olimpiai bajnokról és edző férjéről alkotott képet Gyárfás nyilatkozatai osztják meg.


És amennyire kitartóan védekezik Gyárfás, annyira óvatlan lépések kísérik Katinka útját. Az olimpia előtt nem feltétlen kellett volna előállni a kritikákkal, de most három olimpiai arannyal és egy ezüsttel a nyakában sem a legégetőbb kérdést teszi fel az Iron Lady.


A Facebook-oldalára feltett hét pontban például szó nem esik a riói mérlegről. Ameddig az úszószövetség milliárdokból felkészített sportolóinak becsületét a veterán Cseh László mentette meg, addig Hosszú Katinka letarolta a világot. Nem az adófizetők pénzén, a saját büdzséjéből, amit profi versenyeken nyert pénzdíjakból, szponzori támogatásokból töltött fel. Ez a fekete-fehér valóság.


A recept rengeteg melót kíván. Járni kell a világ legrangosabb úszóversenyeit, kiismerni az ellenfeleket, rutint szerezni a versenyzésben és persze minél többször dobogóra állni. Hosszú Katinka sikerreceptje tálcán kínálja a megoldást.


Ameddig Gyárfás Tamás tíz körmével kapaszkodik a székébe, ezen elgondolkodhatna. Majd levonhatná a következtetést magára nézve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!