Jegyzet

2016.09.21. 20:25

Bimm-bamm

No de dönthet ilyen kérdésben egyedül, pusztán a józan észre hallgatva?

Sudár Ágnes

 

 Elképzelem, ahogy Megyerre (is) megérkezik egy bizonyos Fenyvesy Zoltán honatya körlevele, s a huszonhat lelkes Veszprém megyei község polgármestere felolvassa az ukázt: hogyaszonygya, migránsellenes határozatot kell elfogadnia a képviselő-testületnek, aztán tájékoztatni erről a lakosságot, majd lejelenteni a helyi Fidesz-irodának, hogy nyilvántartásba vehessék a hősi helytállásunkat. A polgármester oszt, szoroz, félreveri azért a harangot, aztán számol, hogy van-e benn most olyan pályázatuk, amely ennek a bizonyos Fenyvesy Zoltánnak a jóakaratán múlik. Nincs, és Sümeg környékén egyébként sem láttak egyetlen valamirevaló migránst sem eddig, ezért visszamegy a szomszédos gazdaságba. Van most munka doszt, nem ér rá ilyen marhaságokkal foglalkozni. Már kezében a vasvilla, amikor elbizonytalanodik: no de dönthet ilyen kérdésben egyedül, pusztán a józan észre hallgatva? Mégiscsak egy honatya, sorsunk kovácsa küldte a levelet, s az ugye nem lehet, hogy kizárólag politikai haszonszerzésből tette, hogy eggyel följebb ő is le tudja jelenteni a házi feladat elvégzését? S ha emiatt Megyerre telepítik be azt az 1294 idegent, s a csendes kis falu lélekszáma hirtelen 1320-ra ugrik? Persze, fiatalítani akartunk, de nem így. Fenyvesyvel előbb beszélni kellene, de nem egyszerű, mert most kampány van, oké, de ciklus közepe is, majd biztos most jön el bemutatkozni, amikor még soha nem járt nálunk. Eddig kicsik voltunk neki. De most? 


Elképzelem, ahogy a polgármester áll némán, a harangok még zúgnak egy ideig, aztán csak elhallgatnak.

 

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!