Jegyzet

2016.09.24. 10:07

A mi Babosunk

Timi szerencsére egy kicsit a miénk is, hiszen jószerivel itt nőtt fel a szemünk előtt Sopronban.

Papp Győző

 

Babos Tímeától hangos a hazai média: kihasználva, hogy a legjobb magyar teniszező rövid ideig itthon pihen, szinte mindenki őt keresi. Persze nem alaptalanul, hiszen Babos Timi – ahogy hívjuk régóta – rászolgált erre a népszerűségre. A soproni versenyző világranglistás 25. helyezésével pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el. 


A sikerek mögött sok év kemény edzésmunkája, lemondása áll, a tehetségéből ezek nélkül nem építhetett volna ekkora karriert. Kellett hozzá kezdetben a család anyagi áldozata és támogatása is, hiszen a pályafutás elején még nincsenek jól fizető tornák és nincsenek bőkezű szponzorok sem.


Timi szerencsére egy kicsit a miénk is, hiszen  jószerivel itt nőtt fel a szemünk előtt Sopronban. Többször választottuk őt kategóriájában a megye legjobbjának és a díjátadókon a szülőktől kísért „kislány" szemében rejlő csillogás akkor is sokat sejtetett. 


Napjainkban már ott van a világ legjobb női teniszezői között, egyre jobb teljesítményt nyújt, így korát és lehetőségeit tekintve túlszárnyalhatja Temesvári Andreát vagy Szávay Ágnest is. A korábbi párosbeli diadalok mellett idén egyéniben is villogott, olyan topjátékosokat győzött le, mint Venus Williams, Karolina Pliskova vagy Dominika Cibulková.


Babos Tímea idei pénzdíja megközelíti a 300 millió forintot, ami tekintélyes summa még akkor is, ha a világszintű teniszezés nyilván rengeteg kiadással jár. Reméljük, a bankszámlája a következő években tovább gyarapodik a sikerei által, de már így is elmondhatjuk: világsztár nőtt fel a soproni salakon.

 

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!