Jegyzet

2016.06.03. 20:15

Közhelyröhej

A magyar edzők közhelygyűjteményét minden héten ,,fellapozhatjuk". Szakértelmük - kisarkítva - kimerül abban, hogy ,,ha bemegy, gól".

Cséfalvay Attila

 

Azt tanították a kilencvenes évek közepén annak a tehetséges megyei játékosnak (aki később közel száz NB I-es meccset játszott), hogy ha nyilatkoznia kell, s elakad, akkor mindenféleképpen használja a „mindenféleképpen" szót, azzal is időt nyer. Azt nem tudom, ő hányszor dobta be, azt viszont igen, hogy a Fradi-legenda Lipcsei Péter (aki most az FTC második csapatának edzője), amikor 1995-ben a Portóba igazolt, egy 3 perc 43 másodperces interjúban pontosan tizenötször(!) használta ezt a szót. 


A magyar edzők közhelygyűjteményét minden héten „fellapozhatjuk", ha a köztévére vagy a sporttévére kapcsolunk Bozsik Péterestül és László Csabástul. Szakértelmük – kisarkítva – kimerül abban, hogy „ha bemegy, gól". Most Mezey Gyuri bácsi a nemzet sportújságjában latolgatott. A magyar válogatott esélyeit illetően elmondta, a csapat akár tovább is juthat, de sima kiesés is lehet belőle (meg ha bemegy, gól). Az Európa-bajnokság előtt egy nappal, jövő csütörtökön mutatják be a televízióban a „…még 50 perc…" című dokumentumfilmet, melyben a rendező-operatőr az Egervári-, Dárdai- és Storck-időszak alatt a válogatott öltözőjében is forgathatott. A sajtóvetítés során kiderült, Egervári alatt a szakmai meglátásokat nélkülöző közhelyszótárral nem lehetett felrázni, motiválni a magyar játékosokat. Bukarestben a félidőben 0–2-nél arról beszélt, hogy el kell indítani a mozgásokat, megfordítottak már BL-döntőt is az utolsó percekben és hogy kapcsoljanak magasabb fordulatszámra. Mindenféleképpen. 

 

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!