Jegyzet

2016.06.28. 13:49

Álom VOLT

Bíztak önmagukban és abban, hogy amit csinálnak, az jó, s annak jövője van...

Nagy Márta

Már két éve profi sportág lett az USA-ban egy számítógépes játék; a LoL-t versenyszinten űző gamerek jogi szempontból éppen olyan sportolónak számítanak, mint mondjuk úszó vagy hosszútávfutó társaik. A minősítés legfontosabb következménye az, hogy a kiberjátékosok a kifejezetten sportolók számára fenntartott vízummal is beutazhatnak az Államokba, illetve ezzel összefüggésben jogszerűen kereshetnek pénzt ott. Hogy ön erről még nem sokat hallott? Talán mert nincs leérettségizett fia, aki minderről felvilágosította volna. Engem ért ez a szerencse. El is szörnyedtem rendesen: sport a számítógépen, hatalmas kivetítők előtt ülve – rémes! De az életnek öles léptekkel nekilóduló fiatal lehurrogott. Tudniillik vegyem már észre a dologban rejlő óriási lehetőségeket és a hatalmas pénzt...


Talán nem kézenfekvő a párhuzam, de nekem rögtön a VOLT két ötletgazda-főszervezője és a fesztivál ugrott be. Hogy Norbi és Zoli fiatalember-e, az ma már nézőpont kérdése, de éppen leérettségiztek az első VOLT előtt. Ki hitte volna el nekik vagy bárkinek, hogy a sportcentrumban csápoló pár száz fős rendezvényből két évtized alatt európai fesztivál lesz százezres tömeggel? Talán még ők maguk sem. De lelkesek voltak, bíztak önmagukban és abban, hogy amit csinálnak, az jó, s annak jövője van – ennyi kellett az alapokhoz, amire szorgalommal, szerencsével, kapcsolatokkal építkezni lehetett. Szívből hiszem, hogy álmuk valósággá válása közben sem váltak pusztán üzletemberekké és nem csak munkahely számukra a VOLT. Ami ugye ma kezd el pörögni a soproni fenyves erdők aljában. S ahol sok most érettségizett fiatal eresztheti majd ki a gőzt. Azt kívánom, legyen álmuk, legyen szerencséjük! De nézzenek körül és lássák meg azt is: semmit sem  ad az élet ingyen.

 

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!