Jegyzet

2016.03.04. 21:21

Mostohagyerek

Az összefogás a múltban is ritkán volt a győriek erénye, csak a klub nevében volt Egyetértés.

Papp Győző

 

Optimális esetben az ETO FC Győr labdarúgócsapata eléri a célját és a bajnoki év végén felkerül az NB II-be. A profi másodosztályba. Az illetékeseknek még van három-négy hónapjuk arra, hogy ehhez megteremtsék a feltételeket, hiszen azt minden hozzáértő szurkoló tudja, a jelenlegiek nem elegendőek a továbblépéshez.

Tavaly tavasszal, amikor a megszűnés veszélye fenyegette az akkor 111 éves ETO-t, felsejlett valami összefogásféle a csapat megmentésére, de mindez néhány megszállottat leszámítva anyagiakban alig öltött testet. Segítő kezet elsősorban a város nyújtott a haldokló ETO-nak. 


A helyzet sokat nem változott: szponzori feliratok továbbra sem borítják az NB III-as csapat felszerelését, futballszerető vállalkozók sem adják egymásnak a kilincset a klubházban. Az összefogás a múltban is ritkán volt a győriek erénye ezen a téren, gyakran csak a klub nevében volt Egyetértés. 

Győr és az ETO jelenleg mostohagyerek. 


A fenti régiókban nincs olyan keresztapja, mint Mezőkövesdnek vagy Kisvárdának. Hogy még magasabb szintekre ne is emelkedjünk. Így pedig nehéz labdába rúgni. A nemzetközi nagy szponzorok már önként és dalolva vállaltak kötelezettségeket a kijelölt kluboknál. Új befektetőt találni itthon nem könnyű, elég szűk az a kör, amely valamilyen oknál fogva ma Magyarországon hajlandó futballvállalkozásba fektetni.

A helyzet tehát nem könnyű, de nem is reménytelen. Csak még a jó megoldás nem látszik.

 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!