Jegyzet

2015.09.25. 18:05

Szájkarate

Több önuralom kellett volna, mint amit Szijjártó Péter a ruhatárával együtt leakasztott.

Sudár Ágnes


Minden bizonnyal egy kellemes estének nézünk elébe, ha az anyósunkat úgy hívjuk meg a vacsorára, hogy jöjjön csak, de több szerénységet várunk el tőle, jó lenne, ha ezúttal nem hazudná le a csillagokat az égről, és kerülné a szokásos képmutatást. Ha pedig az anyós erre visszaüzen, hogy neki meg a keresztes templomos rendi görcsös hozzáállásunkkal van gondja, s ha már itt tartunk, a Petőfi utca fekélyének tart minket, nos, akkor a desszerttel már nem nagyon kell bajlódnunk.
Ilyet persze nem mondunk egymásnak, mert tudjuk, hogy nem illik. S azt is sejtjük, hogy ha mégis megtennénk, akkor meg se próbáljunk kölcsönt kérni az új lakásra, mert még az apósunk is ránk borítja az asztalt.

Jó kis EU-csúcs lesz a mai. Kétségkívül egy hét alatt mindent megtettünk azért, hogy ne nagyon kelljen már köszönnünk az unió 28 tagállamából lassan a felének. De az is tény, hogy bicskanyitogató riposztokat osztottak nekünk, amihez több önuralom kellett volna, mint amit Szijjártó Péter a ruhatárával együtt leakasztott. Egy dolgot felejtett el azonban Ponta, Milanovic és Szijjártó is, amit pedig a diplomatakönyvek első oldalán megtalálnak: a diplomácia az udvariasság nemzetközi nyelve. Stílszerűen mondhatnám most mindhármuknak, gyerekek, tök mindegy, hogy az ajtókon belül hogyan külditek el egymást oda, ahová az anyóst sem illik; ha kiléptek az ajtón, valami olyat kell mutatni és mondani, ami a nyakkendőtökhöz dukál. Mert különben ki hinné még el, hogy a diplomácia ha másra nem, arra alkalmas, hogy huszonnyolc ember egy pillanatra elhallgasson, s megértse: a kutyafáját, most tényleg baj van.

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!