Jegyzet

2015.09.16. 19:21

Én kontra te

„Nem félsz, hogy egyre agresszívebbek?" Nem azok.

Laczó Balázs


Nem győzzük meg egymást, mégis jobb, ha vitázunk. „Mondd, miért nem Ázsiában kopogtatnak?" Valójában ott kopogtatnak a legtöbben. Jordániába, Egyiptomba, Irakba, Libanonba és Törökországba 4,2 millió szír vándorolt ki négy év alatt. További 8 millióan Szírián belül kerestek új menedéket, vagyis a 22 milliós ország 55 százaléka menekül s ebből csak 300 ezer van Európában.

„Miért nem Horvátországon kelnek át?" Elérhetjük ezt, de ma még minél előbb át szeretnének jutni a schengeni határon.
„Ötvenhatban rajtunk segített a világ?" Nem. És eddig Szírián sem segített, épp ez most a baj.

„Te nem félsz a terroristáktól?" A veszély ott van, de ezért nem felelhetnek gyerekes családok, akik épp az erőszak elől menekülnek.
„Mondd, nem zavar, hogy teleszemetelik Vámosszabadit?" De, viszont egyetlen kuka és mobil WC sincs a fogadóállomás előtt.

„Akkor miért nem mennek be a kapun?" Hidd el, aki egyszerre 5000 embert szervezett rá egy 200 fős táborra, az éppúgy nem gondolta, hogy bemennek, mint ők maguk.

„Nem félsz, hogy egyre agresszívebbek?" Nem azok. Csak az idén 170 ezer menekültet regisztráltak, akik összezsúfolva, mégis erőszak nélkül mentek tovább. Te se félj tőlük.

„Méregdrága telefonjuk van…" Lehet, de csak mi állítjuk, hogy ők gazdasági bevándorlók, ők épp az ellenkezőjét. A telefon a legfontosabb tárgyuk az út során.

„Tényleg azért nem fogad be senkit az egyházmegye, mert a táborok üresek?" Most épp üresek. De a szónak jelképes jelentősége is lett volna. Mondd, te nem vagy emiatt szomorú?

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!