Jegyzet

2015.03.27. 18:35

Orgován

Tarsoly Csaba ismeri egyedül Orgován Bélát.

Sudár Ágnes


Távozott Tarsoly Csaba, felesége és az apja is a Quaestor cégbirodalom főhadiszállásának számító cég éléről. Az új vezető egy tápiósági személy, bizonyos Orgován Béla. Róla nem tudunk semmit, például azt nem, hogy szereti-e a focit. Ha szeretné, akkor legalább egy lehetséges okot találnánk arra, miként keveredett Tarsoly és a Quaestor halastavába. Mert az még belefér, hogy a Paks–ETO derbi végeredményére kötött fogadás tétje volt, hogy ki viszi el a 150 milliárdos balhét. Tarsolynak ismét szerencséje volt, vagy jobban ismerte a játékosait, mint Orgován Béla, a lényeg, hogy nyert.

Orgován Bélát ugyanakkor nem ismerjük, az is lehet, hogy soha nem jár focimeccsekre, egyszerűen a sarki
éjjel-nappaliban futott össze Tarsoly Csabával, aki az eladótól fél kiló kenyeret kért, tőle meg megkérdezte:

„Nem akarsz ügyvezető lenni?" Orgován Béla azt mondta, miért ne.

Aztán hazautazott Tápióságra, s elmesélte otthon, hogy micsoda kalandja volt Budapesten. Személyes vagyona az Opel Astra, illetve a bélyeggyűjtemény, amit nagyapjától örökölt, így aztán rajta behajthatnak, ha tudnak, 150 milliárdot.

Az, hogy mi nem ismerjük Orgován Bélát, egy dolog. Láthatóan a hatóságok sem ismerik. Tarsoly Csaba ismeri egyedül. És fordítva is igaz kell legyen: Orgován Béla is ismeri Tarsoly Csabát, akiért felszáll egy olyan hajóra, aminek már csak az orra látszik ki a vízből, s kapitányként tiszteleg a mentőcsónakba épp beszálló klubtulajdonos-üzletembernek.

Semmit nem tudunk. Még azt sem, hogy Rogán Antal ezek után kinek a kezén követeli majd a bilincs kattanását. S az illető hol lesz éppen akkor.

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!