Jegyzet

2014.12.10. 17:27

Szabadság

Ahol egyetlen vizeletminta kavar ekkora problémát.

Sudár Ágnes


Aki a drogtesztet ellenzi, az „tudatosan vagy nem tudatosan, de végül is a drogot támogatja". Aki a drogot támogatja, az a nemzeti együttműködést rúgja fel, amely a magyar kormány és állampolgárai között köttetett immáron négy éve. Aki pedig a nemzeti együttműködésben nem hisz, az az alkotmányos jogokat sem ismeri, amibe igenis belefér, hogy a gyereket elküldjék pisilni egyet, ha az állam úgy gondolja.

Csak egy drogos nem látja át az ügy mögött álló jó szándékot; s hiszi azt, a pillanatnyi érdek miatt nem számít, hogy azok a fiatalok, akiket most a mosdóba küldenek, négy év múlva szavazók lesznek. Na kire?
Ha pedig egy „drogos újságíró" kezébe tollat adunk, akkor a véleményformáló erejével visszaélve elővesz olyan, szintén a közös érdekeket szolgáló korábbi döntéseket, amelyeknek semmi köze az úgynevezett szabadságjogokhoz. De itt és most jól csengenek. Például a nyugdíjvagyon felélésének mi köze van a drogprevencióhoz? És a szabadságjogokhoz?

Aki tudatosan vagy nem tudatosan a drogot támogatja, az bűnt követ el. Jobban teszi ezért, ha hallgat. Tűr, ahogyan azok a politikusok is, akiket az úgynevezett vagyonuk miatt vettek elő a „drogos újságírók". Nem, nem az ellenérdekelt politikai kör kezdte el kapargatni ezt a sehová sem vezető kérdést, mégpedig azért nem, mert szinte bizonyosan nem kábítószereznek. Vagyis még józanul gondolkodnak.

Bedrogozva pedig nem lehet józanul gondolkodni, így belátni sem, hogy a világ szerencsés pontjára születtünk. Ahol egyetlen vizeletminta kavar ekkora problémát. Ahol a népakarat elsöpörheti az internetadót. Ahol Amerika vádaskodása lepattan rólunk. Ahová visszatérnek majd fiataljaink, ha megjárták Európa gazul csábító felét.
Ahol a szabadság terem.

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!