Jegyzet

2014.11.10. 08:34

Változhat

Vida Ildikó igazi vátesz lehet.

Vida István

Kissé fura volt e héten, hogy minden hírportálon egy pillanatig magamat láttam magammal szembejönni. A kedvencem ezek közül a „Vida visszatért". Persze nem én, hanem az adóhatóság vezetője volt a főszereplő. Vida Ildikó egy hónapnyi kussolás és kéthétnyi szürkeszamárkodás után coming outolt. Igen, ki van tiltva Amerikából, többekkel együtt. Persze rögtön vissza is támadott: aljas, mocskos eljárás folyik ellene. Meg azt is mondta, hogy kitiltásáról tájékoztatta az illetékest. Hogy ez kicsoda, arról viszont hallgatott. Még azt is elárulta a névrokon, hogy az illetékes azt tanácsolta neki, hogy szólaljon meg, mert a hazugság és korrupció ikertestvérek. S ahol felüti fejét az egyik, ott megjelenik a másik is.

Nos, Vida Ildikó igazi vátesz lehet, mert interjúja után Varga pénzügyér meg L. Simon nagyotmondási államtitkár máris visszatolták az egészet az arcába. Mármint hogy a kormány – ahogy egy hónapja szajkózza Lázár, Varga, Rogán és Szijjártó is – igenis nem tudott semmiről. Szóval valaki itt hazudik. S akkor az ikertesóról, a magyar világ minden elemét bepókhálózó korrupcióról nem is beszéltünk.

Itt van még Goodfriend ügyvivő is – aki egy Békemeneten készült önarcképével (mire jó egy szelfi...) rögvest le is oltotta az őt kitoloncolni vágyókat –, a héten azt mondta: a lista változhat. Izgalmas a kérdés, mennyi az annyi. Először volt a tíz, majd a tíznél kevesebb. Aztán a hat. Most mennyi? Vagy ugye a névrokon, meg esetleg a hat NAV-elnökhelyettes. („Többen vagyunk" – mondá Ildikó.) Utánuk a ranglétrán a főosztályvezetők. Köztük a miniszterelnök vejének bátyja, Tiborcz Péter, aki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal informatikai fejlesztési főosztályát vezeti. Mondom, az informatikait. Nos, ha esetleg ő is USA persona non grata lenne, az onnantól már egészen más kávéház. 

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!