Jegyzet

2014.08.06. 18:16

A sorok mögött

Gyerekek, ezt most el ne bénázzátok!

Sudár Ágnes


A KDNP örül, hogy a rendőrség nyomoz a budapesti, gyerekekkel vívatott ketrecharcok ügyében. Örüljenek is, a párt sajtóosztálya végre pozitív tartalmú kommünikét adhatott ki. Ne vessük ezt a szemükre, persze hogy megbecsülnek minden ilyet, mert mostanság még kánikula sincs, amikor felhívhatnák egyedülálló embertársaink kiszolgáltatott helyzetére a figyelmet.

Rétvári Bence – aki korábban a feljelentést tette – egy mondattal azért még nyomatékosítja pártja és a saját alelnöki örömét: „Bízom benne, hogy a büntetőeljárás eredményes lesz és a büntetés szigora elriaszt mindenkit hasonló harcok szervezésétől."

Lefordítom ez utóbbi, látszólag felesleges szavakat, ha az illetékeseknek esetleg nem lenne világos (bár gyanítom, nagyon is az): Gyerekek, ezt most el ne bénázzátok, mert ha a végén megint kiderül, hogy ismét összekevertetek valami bizonyítékot, esetleg a gyerekek kórházi leleteit, s ez alapján nem tudja a bíróság rendesen elítélni ezeket a gerinctelen suttyókat, akik valószínűleg még életükben nem kaptak egyetlen olyan pofont sem, mint amilyentől az egyik gyereknek a tüdeje is leszakadt; akkor nagyon morcosak leszünk. S azt is remélem, hogy a „büntetés szigora" kitétel is érthető volt, mert nagyon nem szeretnénk, ha megrovás lenne a vége, mert látható, hogy ez az eset az emberek többségénél valóban kiverte a biztosítékot, ha nem is úgy, mint a Rezesova-ügy, de azért nem szeretnénk egy ketrec előtt sajtótájékoztatót tartani, hogy ország-világ előtt nyomatékosítsuk: Magyarország kormánya rendet akar.

A hivatalos hírhez tartozik még az ORFK közleménye, ami szerint a BRFK gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt elrendelte a nyomozást. Remélem, vették a lapot.


Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!