Jegyzet

2014.05.15. 19:13

A hangnem

Remélem, tervezni senki nem tervezett az összeggel...

Sudár Ágnes


Kemények voltak a választási bizottságok, mint a vídia: csaknem 1,8 milliárdos bírságot osztottak ki azoknak a (zömében) sebtében alakult pártocskáknak, amelyeknek nem volt elég idejük és/vagy eszük figyelmeztetni az embereiket, hogy az ajánlólapokat el ne hagyják. Az ugyanis nekik sokba – darabonként 50.750 forintba – fog fájni. Be is jött ebből az 1,8 milliárdból tegnapig 7,7 millió.

Értem én, a keménykedéssel volt a baj. Mert szeretjük azt hallani, hogy ide a pénzt, de most? Na ugye. Miért ne durciztak volna be a „kalózpártiak", a „nemzeti érdekelvűek" vagy a „jólétesek" ettől a hangtól? Hát a „lécci" hol maradt?!

Eleve a nyilvánvaló rutintalanságukat használta ki a törvényalkotó, amikor mégsem hagyta őket indulni a választáson; aztán meg visszakérte a lepecsételt papírokat. Elég sarc volt nekik a büntetés, no és az, hogy egy hétig rajtuk röhögött a magyar újságolvasó.

Ja, hogy bárki is komolyan gondolta, hogy ebből a csaknem kétmilliárdból bejön bármi is? Remélem, tervezni senki nem tervezett az összeggel, mert akkor bizony hiányozni fog az a kétszáz méternyi szakasz az autópályából, amire így nem futja. Ez az! Akár meg is csinálhatnánk, hagyjuk ki azt a részt: lenne mi emlékeztessen, hogy göröngyös úton jutottunk el a demokrácia felső fokára, az igaz magyar példához. Mert mi ismét megmutattuk a világnak, hogy lehet nagyot álmodni, s pártot is alapítani három nap alatt. Négy év múlva aztán jobban megy majd, addig a hárombetűs uniók, dimenziók, pártok és szövetségek megtanulnak aláírást gyűjteni, felszámolják, majd újraalakítják magukat 2018-cal a nevükben. Mi meg a kétszáz méternyi zötykölődés közben csak magunkhoz térünk, s végre eszünkbe jut, hogy a számlákat sürgősen fel kell adnunk. Mert nálunk csúnya vége lesz.

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!