Jegyzet

2014.04.25. 12:14

Kreált ellenség

Nem lilul be a fejem az IMF-től, a pálinkafőzés-ellenes EU-tól, Gyurcsánytól, a paksi szerződőktől, a Pancho Arénától, Simicskától.

Cséfalvay Attila

A sávomban szembe jövő, buszt előző sofőrt, az öltözőben egy ötezrestől megszabadító suhancot, a hőzöngő „szurkolót", a tóra néző szoba helyett csótányos zug kulcsát átadó panzióst, a ropiként összetörő alkatrészeket beépítő vízszerelőt, a lejárt szavatosságú gyerekkekszet áruló boltost, az öt órát várakoztató orvost, a kapunkról kisfiam töklámpását ellopó kannás borozó tinit vagy a kötekedve letegező útépítőt sem tartom az ellenségemnek. Kellemetlen szituációkat teremtenek, mérgelődöm is egy darabig, s közben ideákat építhetek „bezzeg Nyugaton" kezdetű mondatokkal, de nem küldöm rájuk az adóhatóságot, nem futok a rendőrségre, s nem bonyolódom verekedésbe sem. Inkább, ha kell, keresek másik kereskedőt, panzióst, orvost, s kerülöm az ostobaságot.

Más ellenségekre sincs szükségem, hiába próbálnak mutogatni nekem mindenféle hirtelen és kevésbé hirtelen meggazdagodott emberkéket, ezzel összefüggésben gyártják az ideológiákat vagy szítanak intézmények ellen.

Mégsem utálom az uniót, s nem küldenék „26 éves borsodi nagypapát Szibériába". Véleményem azért van, s ennek alapján teszek magamban különbséget műbalhé és igazi között, de nem lilul be a fejem az IMF-től, a bankoktól, a pálinkafőzés-ellenes EU-tól, a spekulánsoktól, az uzsorásnak kikiáltottaktól, Gyurcsánytól, az osztrák zsebszerződőktől, megint Gyurcsánytól, esetleg Simon százmillióitól, mint ahogy a másik oldalról a paksi szerződőktől, a Pancho Arénától, Mészáros Lőrinctől, Simicskától, a „rosszul vagyonnyilatkozóktól".

Apropó: Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár is az utóbbiak közé tartozik, s bár sokat jár Győrben, a megyében valószínűleg nem sok igazi barátot tud felmutatni. Mégsem érte még inzultus az alig csörgedező Mosoni-Duna mellett tartott parti sétáin. S ez így van rendjén. 

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!