Ingatlan

2023.04.02. 08:54

Sopronban Bauhaus-stílusú házban nagypolgári lakásra lehet lecsapni 62 millióért - fotók

A Füredi Oszkár nevével fémjelzett ingatlanban található, 118 négyzetméteres lakás már önmagában csodás. De a soproni Bauhaus atyjának egyik épületében tényleg nem mindennap lehet otthonra szert tenni.

kisalfold.hu/ingatlanbazar.hu

Beköltözne? - Fotó: ingatlanbazar.hu

Egy igazi ritkaság a helyi ingatlanpiacon.

“Eladó Sopronban, pár percre a belvárostól, a Deák tér hangulatos éttermétől, az Alsólőverek lábánál, ez a 118 M2-ES lakótérrel rendelkező, ERKÉLYES (3m2), 3 EGÉSZ SZOBÁS + 1 FÉL SZOBÁS nagypolgári lakás egy kis lakásszámú (8db), zárt lépcsőházas társasház ELSŐ EMELETén. A társasházat egy méltán híres, kiváló építész; FÜREDI OSZKÁR TERVEZTE 1937-BEN, aki Sopron modern (Bauhaus) arculatának egyik megformálója. Az 1920-as évektől az 1950-es évek végéig képzelete és keze munkája nyomán sokat épült és szépült Sopron városa :)

 

A lakás egészére jellemzőek a tágas terek (belmagasság:300cm), főleg a három nagyméretű szoba, melyek a nagyméretű ablakai végett egész nap fényárban úsznak. A nyílászárók fából készültek, jó állapotú, régi geréb tokos ablakok. Ezen helyiségek fa szalagparkettával burkoltak. 2 szobában Héra, 1 szobában pedig nagy hatásfokú fa tüzelésű cserépkályha szolgáltatja a meleget. A fél szoba (gardróbnak tökéletes), a WC és a speiz ablakai a világítóudvarra azaz lichthofra (egyfajta belső udvarra) néznek. A nagy méretű előszoba jelenleg praktikusan, mennyezetig beszekrényezve! A zuhanyzós fürdőszoba ablakos, a konyhából és az egyik szobából is megközelíthető. A konyha nagy méretű, melyet nagyon jól kiegészíti a speiz. A lakáshoz PINCESZINTEN tartozik egy 19,5M2-ES, PADLÁSSZINTEN pedig egy 30M2-ES SAJÁT TÁROLÓ! […]”

 

További izgalmas, eladó otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában közöljük.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!